Páratlan FIFA akadémiát indít Ruud Gullit

Páratlan FIFA akadémiát indít Ruud Gullit

Az élő futball legenda és aranylabdás ma egy teljesen új projektet jelentett be.

Az egykori holland csillag az e-sportok fejlesztésébe fektet be ezáltal, hiszen saját FIFA akadémiát alapított és egyben ő lesz a nagykövete is.

Az akadémiának az a célja, hogy a tehetséges FIFA-játékosok számára lehetőséget biztosítson a nemzetközi áttörés elérésére, anélkül, hogy egy nagy e-sport szervezet vagy hagyományos sportklub megvásárolná őket. A Team Gullit Akadémia ígéretes tehetségeknek ajánl fel professzionális útmutatást, emellett edzésekkel segítenék a folyamatos fejlődést, hogy a következő generáció igazi sztárjaivá válhassanak.

Az akadémia természetesen támogatja a játékosait mind a tréning, mind az oktatás terén, valamint különleges szoftvereket fejleszt ki a teljesítményük stratégiai és taktikai szinten történő kielemzéséhez és javításához. Ez egy átfogóbb képzés, mivel a feltörekvő fiatalok további szakemberektől kapnak tanácsot a saját közösségi médiájuk beindítására és a brandjük kiépítésére, ami ugyebár az e-sportokban egyre fontosabbá válik.

"A két fiam miatt mélyedtem el FIFA világában. Míg az egyikük hivatásos labdarúgó, addig a másik jobban élvezi a FIFA nyújtotta lehetőségeket. Amikor tavaly a FIFA World Championship-en jártam, rájöttem, hogy milyen nagyszerű világ húzódik a videojátékok mögött. A stratégia és a döntések, amelyeket egy FIFA-játékosnak meg kell hoznia, nagyban hasonlítanak a valódi sporthoz"- mondta Ruud Gullit.

"Büszke vagyok arra, hogy a nevemet viseli egy ilyen szervezet, mint a Team Gullit, amely biztosítja, hogy a fiatal tehetségek egyre jobbak legyenek és a legjobb játékosokká váljanak. Nagykövetként az a célom, hogy új lehetőségeket teremtsek nekik és megosszam velük a sok-sok éves, profi karrierem alatt szerzett tapasztalatomat." - fejezte be Gullit.

Az akadémia első három játékosa Floris Jorna (18), Julian van den Berg (17) és Dani Visser (16) lesz. Egyébként Jorna és Visser ott lesz a FIFA eWorld Cup januári rájátszásában.

Úgy tűnik, hogy a hagyományos sportjátékok elindultak az igazi e-sporttá válás útján. Ti mit gondoltok erről, jó ötlet, hogy egyre nagyobb figyelmet kap a FIFA?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!