Huni stílusosan egy Lucian toppal tért vissza az NA LCS-be!

Huni stílusosan egy Lucian toppal tért vissza az NA LCS-be!

Egy év SKT után Huni ismételten visszatért az amerikai LCS-be, ezúttal az Echo Fox színeiben. Nem is indíthatta volna szebben és jellemzőbben az első hetet, mint egy Lucian toppal.

A legtöbb játékos nem nagyon rendelkezik jellemző választásokkal, legalábbis nem úgy, hogy annak köze nincs a metához. Kivételek persze mindig vannak, ilyen például Huni és Lucian kapcsolata. Az eredetileg ADC-ként kiadott Lucian azóta már megjelent miden is, de topra azért nem sokan hozták, a koreai játékos pedig pont egy kivétel.

Meglepetésekkel teli első hétvégét zártak az LCS-ek!

Aioween | 18/01/22 10:24 Mindkét LCS-ben sikerült jócskán meglepő eredményeket összehozni. Nagy óriások hullottak el és teljesen "esélytelen" csapatok húztak be nem várt győzelmeket. Sokak örömére múlt héten végre elindultak a hivatalos versenyek a világ minden táján. A hét közepén már LPL és LCK mérkőzéseken izgulhattunk, de nekünk magyaroknak talán mégis elsődlegesen az EU illetve az NA LCS lehet a legérdekesebb.

Az NA LCS-ben ez különösen igaz, rajta kívül nem nagyon tudnék olyan játékost mondani, aki sikeresen tudta ezt a hőst játszani topon. Nem is nagyon várt vele, rögtön a FlyQuest ellen mérkőzésen elő is vette egyedi választását.

Teljesen mindegy, hogy miként változik a meta és hogy Lucian éppen milyen szerepet foglal el benne, Huni valahogy mindig működőképessé tudja tenni ezt a karaktert topon. Most például Lucian nem a legjobb választás ADC-ként, sőt, kifejezetten rossznak is mondható a többihez képest, ráadásul már miden sem szuperál jól. Az összes topos hős közül egyébként neki van a legrosszabb győzelmi aránya, ha egyáltalán lehet annak nevezni, de miden meg ADC-ként is az utolsók között kullog az op.gg adatai szerint. De mindez mit sem számít Huninak, aki így is megoldja a helyzeteket.

Egy fajta bruiser buildet hozott, vagyis Blade of the Ruined King-et és Black Cleavert. Ez még az ADC korszakából maradt, amitől kicsit tankosabbá válik, ugyanakkor a passzívját is jól hasznosítja az on-hit build. Ezzel olyan hősökön is át tud vergődni, mint egy Jarvan vagy épp Alistar, akiket a FlyQuest is hozott.

Azon felül, hogy jól építette Lucian egészen otthonosan mozog a mostani top metában is is. A Kleptomancy miatt hirtelen erőssé vált Gangplank ellen például kifejezetten jól teljesít. Könnyedén kerüli ki a hordókat, majd rögtön folytatni tudja egy Q-val.

A sebzése sem elhanyagolandó, annak ellenére, hogy a legtöbb lövésszel nem tudja tartani a versenyt, de topon egész jól érzi magát ilyen téren. Ez főleg GP-vel szemben igaz, mivel a mostani build inkább egy tankosabb fajta nála, mint a Sterak és a Trinity, tehát HP alapú, mivel ellenállásokat nem annyira divat venni rá. Emiatt egy on-hit buildes Lucian egész szép sebzést tud kiosztani rá a BotRK és Cleaver párossal.

Az early game-ben pedig még inkább kiteljesedik Lucian, hiszen GP korai sebzése nem valami nagy, ráadásul ha egy hordót elront, akkor biztosan számíthat arra, hogy a Lucian egyből az arcába mászik és minden képességével lesebzi őt. Vajon ez egy egyszeri hóbort volt, vagy esetleg majd a Cloud9 ellen is behozza?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.