Barcelonában a legjobbak ellen folytathatja remek teljesítményét Molnár Gabó

Barcelonában a legjobbak ellen folytathatja remek teljesítményét Molnár Gabó

Már novemberben kiharcolta a FUT Championship első állomásán való részvételt, nem is akármilyen statisztikával zárta a FUT Champions Cup Weekend League sorozatát.

Abban a hónapban a hétvégéket fenomenális játékkal zárta, 160 meccsből 155-öt megnyert, ezzel pedig a világ 13. legjobb helyét csípte meg az Xbox-os mezőnyben.

A FIFA eWorld Cupra vezető sorozat első állomása Barcelonában lesz, itt 128 résztvevő küzd meg egymással, a végén pedig platformonként 8-8 játékos kvalifikálja magát a júniusi Playoff eseményre. A legjobb 128 FUT Champions játékos nézhet egymással farkasszemet a virtuális futballpályákon január 26 és 28 között a világ egyik legnagyobb labdarúgó városában, Spanyolországban. Összesen 200.000 dollár nyereményt osztanak majd szét, a győztesek nem kevesebb, mint 22.000 dollárt markolnak fel a torna végén. A fennmaradó összeget a következőképpen osztják el:

Magyar büszkeségünk, Molnár Gábor mellett olyan sztárok is tiszteletüket is teszik, mint Corentin “Vitality Rocky” Chevrey, a tavalyi FIFA Ultimate Team Championship bajnoka vagy Spencer “Unilad Gorilla” Ealing, a FIFA Interactive World Cup 2017 győztese.

Idén egy új lebonyolítási rendszert is bemutatnak a szervezők. Mindkét platform játékosai a FUT Championship kvalifikációs eredményeik alapján kialakult kiemelést követően csoportokra osztva kezdik meg a küzdelmet. Innen 32-en mennek tovább az egyenes kieséses szakaszba. Minden mérkőzés két játékból áll, ugyanazon ellenfél között. A győztest az összesített gólok száma határozza meg.

A csoportok alatt a svájci-rendszer lép életbe, ami azt jelenti, hogy:

  • Egy csoportban 64 játékos lesz
  • A párosítások az eddig rögzített eredmények alapján alakulnak ki, így mindenki csak a hozzá hasonló győzelmi mutatókkal rendelkezőkkel játszik
  • A versenyzők hét mérkőzést (oda-visszavágóval számolva tizennégyet) játszanak
  • A versenyzők nem játszanak két mérkőzést ugyanazon ellenfél ellen
  • Azok versenyzők, akik négy mérkőzést megnyernek, továbbjutottak
  • Azok versenyzők, akik négy mérkőzést elbuknak, kiestek

Az egyenes kieséses szakasz pedig egyetlen ágból fog állni, így egy vereség itt is a búcsúzást jelenti. Nem lesz könnyű dolga tehát molnargabonak, de az eddigi eredményei alapján van keresnivalója a legjobbak között.

A következő csatornán követhetitek a következő 3 napban az eseményeket:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!