A Fnatic óriási pofont kapott Jizuketől

A Fnatic óriási pofont kapott Jizuketől

Az első hétre még csak legyintettünk, most azonban már komolyabban vesszük azt, hogy az egyik legesélyesebbnek tartott csapat továbbra is téli álmot alszik, míg a Team Vitality virágzik.

A Team Vitality telis-tele van friss tehetségekkel, akiket YamatoCannon saját kezűleg válogatott össze. Bár az edző munkásságát eddig is elismerték, azért csodát nem vártak az újoncoktól, leszámítva talán a feltörekvő ADC-t, Minitroupax-et. Tegnap viszont valamit kattant az EU LCS első olasz játékosában, Jizuke-ben és jó eséllyel élete legjobb formáját hozta.

Az LCK játékosok nagy része szerint még mindig Faker a legjobb

A tavalyi elbukott VB döntő után is Faker-t tartják a legjobbnak az LCK játékosai.

Már az első héten is nagy meglepetést okoztak, hiszen ők voltak az egyetlen 2-0-ás kezdést produkáló EU csapat, holott ezt az eredményt egyáltalán nem tőlük várták, sokkal inkább a G2, Fnatic és/vagy Schalke04 triótól. Persze rá lehetett fogni a sorsolásra is, hiszen kaptak egy papíron igencsak romjaiban heverő H2k-t, akik másnap szintén megverték a Fnatic-ot, illetve egy Giants-et, de időközben róluk is kiderült, hogy azért még nem kell őket temetni, mivel tegnap rendesen elverték a G2-t.

Az igazi megmérettetés azonban tegnap érkezett el a Team Vitality számára a Fnatic ellen. A veteránokkal teli gárda papíron sokkal jobbnak tűnt, színpadon töltött meccseik száma 1000 fölött állt, míg a Team Vitality-nél ez a szám alig volt 200 felett, aminek több mint a felét a topos Cabochard adta, meg néhányat Gilius. Két carry ösvényt is választottak, topra Cabochard Luciant hozta. Külön érdekesség, hogy Lucian nevét ugyan Hunihoz kötik topon, de profi berkek között először Cabochard játszotta még a Gambites időszakában. Jizuke, a meccs sztárja pedig Ryze-ozott miden. 

Gilius a midet választotta inkább és folyton meglátogatta azt. Caps-nek egy pillanatnyi nyugalma sem volt, ő volt az első és a második áldozat is a mérkőzésen, (mindkétszer hazatérés közben, gyakorlatilag a saját tornya alatt). A Team Vitality egyre nagyobb előnyre tett szert, de azért a Fnatic nem adta magát könnyen. Jizukehoz nem nagyon tudtak hozzáérni, de Cabochard Lucianjét azért megállították, aki nem sokat tudott így hozzátenni már a mérkőzéshez, lévén, hogy lemaradt. Egész sokáig húzták a narancs-feketék, de továbbra is kevés félelmetesebb dolog van egy igazán elfeedelt Ryze-nál, főleg egy profi kezei között.

Ahogy telt múlt az idő, Jizuke már kezelhetetlenné vált a Fnatic számára, pedig volt, hogy ketten is megpróbálták elkapni.

Súlyos áron, de a Fnatic megtanulta nagyjából a leckét, hogy nem szabad foglalkozniuk a Ryze-al, és valahogy körbe kell játszani, különben kikapnak. Ez egy darabig működött, de Jizuke nem hagyta ezt annyiban, folyamatosan tornyokat szedett a szélső ösvényeken, ezzel is reakcióra kényszerítve a Fnatic-ot. Az igazán nagy play azonban az Elder Drake-nél kezdődött, amiről a Fnatic nem akart lemondani. Nem úgy mint a Vitality, Jizuke már a harc előtt az alsó ösvényen futott a bázis fele, hiszen ott nem volt inhibitor és egy ultival magával vitte a minionokat is egészen az inhibitorig, majd rohant tovább a Nexus tornyokhoz. Cabochard is azonnal reagált és teleporttal ott termett csapattársa mellett, majd elkezdték szedni a tornyokat és a Nexust.

A Fnatic persze fejvesztve szeretett volna hazatérni, de a többiek nem engedték. Az Elder Drake a Fnatic-hoz került, de ez senkit sem izgatott nagyon, mert a bázis volt a tét. sOAZ hazatérését Minitroupax állította meg a bokorban, míg a többiek próbáltak menekülni a harcból. Caps azért elég távolságot tudott tenni ahhoz, hogy hazamehessen és nem sokkal után a többiek is jöttek gyalogszerrel, de addigra már késő volt, Jizuke-nak még pont maradt annyi életereje, hogy egy utolsó alaptámadással befejezze a Nexust és a meccset is.

Rengeteg szép pillanat volt a mérkőzésen, melyeket alább láthattok egy csokorban összeszedve.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.