A God of War új része mindent vihet ebben az évben

A God of War új része mindent vihet ebben az évben

A legendás Kratos fiával az oldalán vág bele a heroikus küzdelmekbe.

Vannak olyan játékok, amit minden valamirevaló gamernek ki kell legalább egyszer próbálnia. Ilyen a God of War is, aminek legújabb részét a 2016-os E3-on jelentették be és egyszerűen leesett az állunk, amikor megláttuk az első előzetesét, amit azóta több mint 18 milliószor tekintettek meg. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de pár napja jött a hír, hogy április 20-án már kézbe is vehetjük a kicsikét, ezért összeszedtük nektek, hogy mit érdemes tudnotok a legújabb God of War-ról.


A Santa Monica Studio-hoz közhető játékban a történet ott folytatódik, ahol a God of War III befejeződött. Bár az eddig napvilágot látott videóanyagok alapján úgy tűnhet, hogy sandboxosan nyílt világot kapunk, valójában ekkora szabadságot azért nem adnak majd a kezünkbe. 

A fejlesztőcsapat kreatív vezetője szerint végig a jó öreg Kratos-t fogjuk irányítani, aki fiával kiegészülve igyekszik rendet tenni a szörnyekkel és istenekkel alaposan megtüzdelt világban, miközben megtanítja a harc alapjaira a kissrácot. Az eddigi részekkel szembemenve egy teljesen új kameranézetet implementálnak a játékba, ami Kratos válla felett elhelyezkedve sokkal jobb átélést tesz majd lehetővé a kalandok során. 


A stúdió vezető fejlesztője azt nyilatkozta, hogy az új játék megújított harcrendszerrel is jár, hiszen immáron a kontrolleren lévő ravaszok segítségével indíthatunk támadásokat, amiben segítségünkre lesz a láncos kardokat felváltó hatalmas baltánk. Ráadásul a fegyvert eldobhatjuk egy-egy távolabbi ellenfél kinyírása érdekében, miközben ökleinkkel sorozhatjuk meg a hozzánk közelebb állókat. 

Több rajongó szemöldöke intenzív rángásba indult attól, hogy nem a régi fegyvert fogja használni kedvenc hősük, de a készítők szerint azok a pengék egy Kratos egyik sötét korszakát idézik és hátra kellett hagynia őket, hogy tovább tudjon lépni. Aggódnunk azonban nem kell, mivel extrém és látványos mozdulatokban így se lesz hiány, hiszen a baltát is sokféleképpen használhatjuk majd fel az ellenfelek megtizedelésére.


Szorult helyzetekben pedig –egy gomb megnyomása után– fiunk a segítségünkre siet, aki azonnal az általunk megtámadott ellenfeleket kezdi el csépelni. Szerencsére apa és fia egyaránt fejleszthető lesz, viszont a készítők azt is megszellőztették, hogy egy idő után már a gyermek is képes lesz az önálló helytállásra, így mi megkockáztatnánk, hogy mégis lesznek olyan pillanatok, amikor egyedül vele kell majd boldogulni.

Külön érdekesség, hogy a fiút Atreusznak hívják, aki jelentős szerepet töltött be a görög mitológiában, mivel két hatalmas uralkodó, Agamemnón és Menelaosz apja volt, viszont azt még nem tudjuk, hogy ebből mennyire fognak meríteni a játék készítői. Az már biztos, hogy a fiúnak fontos szerepe lesz a történetben, ugyanis apjával skandináv területeken fognak barangolni, aminek nyelvét egyedül a kissrác beszéli, úgyhogy fordításban és az ott élőkkel való kommunikációban fogja apját segíteni


Ha szeretitek a hosszú, elmerülős végigjátszásokat, akkor az új God of War-t is csípni fogjátok, hiszen az ígéretek szerint –játékstílusunktól függően– laza 25 és 35 órát tölthetünk majd el kedvenc hősünk társaságában. Azért sem fogunk unatkozni, mert a fejlesztőcsapat számtalan feladatot, fejtörőt, NPC-t és mellékküldetést pakolt a játékba, amik mind jótékony hatással lesznek a szabadidőnk hatékony eltöltésére.

Az angol nyelvben kevésbé járatosak is örülhetnek, ugyanis itthon hivatalos magyar felirattal fog érkezni a játék, ami Season Pass-t biztosan nem fog kapni, de DLC-ket annál inkább.

Összességében elmondhatjuk, hogy nagy reményeket fűzünk a God of War legújabb részéhez és nem csak azért, mert nagyon szeretjük a szériát és rendkívül ígéretesnek tűnik az új epizód, hanem azért is, mert a játék rendezője, Cory Barlog megígérte, hogy ha kellemes fogadtatásban részesül a legújabb történet, záros határidőn belül elkezdenek dolgozni a következő részen.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!