Egy hihetetlenül egyszerű kombinációval lőhetünk sokkal több gólt

Egy hihetetlenül egyszerű kombinációval lőhetünk sokkal több gólt

2 játékos elég, hogy őrületbe kergessük a védelmet és lazán bevegyük az ellenfél kapuját.

Időnként a FIFA18-ban elképesztően nehéz gólokat szerezni, előfordul, hogy botlábú a játékosunk, szimplán balszerencsések vagyunk vagy a velünk szemben álló védelme durvább, mint egy fosztogató viking horda.

Ettől függetlenül rengeteget fejleszthetünk a támadásainkon, a megfelelő technika elsajátítása pedig kulcsfontosságú az eredményesség és a győzelem megszerzéséhez vezető úton. Ivan "BorasLegend" Lapanje, az egyik legelismertebb FIFA játékos, bemutatott néhány igen hatékony módszert, miként tudjuk könnyedén bevenni az ellenfelünk kapuját. Az általa felvázolt kombinációk nem mondhatóak nagyon nehéznek, de azért gyakorlás nélkül nem feltétlenül tudjuk rögtön elsajátítani. Amire érdemes mindenképpen nagyon odafigyelni, az az időzítés és a magabiztosság. Lássuk miről is van szó:

Erős és gyors passz a csatárnak


Szükség lesz egy driven (erőteljes) passzra (R+X / RB+A), hogy eljuttassuk a labdát a csatárhoz. Ne legyen erősebb, mint 2 csík

A kulcsa az egésznek, hogy egy mozgásban lévő társnak adjuk a lasztit, lehetőleg olyannak, aki a védelmi vonal felé fut.

Forduljunk le a védőről egy érintéssel

A bal oldali kart rögtön irányba is állíthatjuk, szóval robogjunk tovább befelé, így valószínűleg elveszíti a védő az egyensúlyát és a sebességét is, majd nézzük meg magunknak a kaput és tüzeljünk (driven shot). Nagyjából elsőre így nézne ki a dolog.

Az úriember elmondása szerint ezt a támadást elég nehéz levédeni a FIFA18-ban, mert nagyon gyorsan kivitelezhető, illetve a jelenlegi játékban nehézkesebben mozognak a védők (mintha korcsolyáznának a fordulásnál -szerinte). A fürge passzt követően a lefordulás miatt az ellenfél egyszerűen nem tud elég gyorsan a védőre váltani, illetve akkor működik a legjobban, ha azt a hátvédet még nem választotta ki előre. A legtöbb játékos a mesterséges intelligencia segítségét is használja a védekezésben, ez pedig sok lehetőséget rejt magában. A teljes gyorstalpalót alább tekinthetitek meg:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!