Szétesőben az SKT? Csont utolsók az LCK-ban!

Szétesőben az SKT? Csont utolsók az LCK-ban!

Valami nagyon nincs rendben az SKT háza táján, ilyen rosszul még soha nem indították a szereplésüket. A legutóbbi vereségük kifejezetten siralmas volt.

2015-ben, 2016-ban és még tavaly is a legtöbben az SKT-t tartották a világ legdominánsabb csapatának. Az első két évben ez még igaz is volt, 15-ben a Koo Tigers ellen nyertek 3-1-re Berlinben, 16-ban pedig a Samsung Galaxy-t verték meg egy szoros 3-2 során, Los Angeles-ben, ahol az SKT első VB címét nyerte 2013-ban. Már tavalyelőtt érezhető volt, hogy az az előny, amivel eddig mindig rendelkezett az SKT, eltűnni látszik.

Erőset játszott tegnap a Schalke, nagyot zakózott a Misfits

Heldeus | 18/02/04 13:01 A napot az UOL vs. VIT mérkőzés nyitotta meg. A unikornisoknak nem volt egyszerű dolga, hiszen a Vitality nagyon jó formában van, 5-1-es statisztikával jelenleg ők vezetik a tabellát, az UOL pedig jól látható módon a helyzet magaslatán, eléggé gyengélkedik a csapat.

Tavaly ez már olyannyira nem volt meg, hogy még a Misfits is 5 mérkőzésig vitte Fakeréket a negyeddöntők során és nem álltak messze attól, hogy kiejtsék a háromszoros világbajnokokat. Az elődöntő során már az RNG-vel néztek szembe, itt is csak 3-2-re sikerült nyerniük, míg végül jöhetett a döntő a tavalyelőtti ellenfelük ellen. A Samsung Galaxy egy tagot sem cserélt egy év alatt, míg az SKT kettőt is. Az eredmény számukra katasztrofális lett, egyetlen egy mérkőzést sem tudtak elhozni, így elég egyoldalúan; 3-0-ra az SSG nyert. 

Azóta túl vagyunk egy átigazolási szezonon, Huni és Peanut elment, helyettük pedig Thal, Effort és Blossom érkezett a gárdához. KkOma már feljebb lépett a ranglétrán és bár továbbra is aktívan foglalkozik a csapattal, a vezetőedző szerepét elvileg a csapat egykori dzsungelese; Bengi látja el. Az LCK 2018-as indulásakor még annyira nem aggódtak értük, bár sejteni lehetett, hogy idő kell majd az összeszokáshoz. De ennyi?

Immár három hete zajlik a koreai bajnokság és az SKT állása különféle felállásvariációk mellett is 1-5. Igen, jól látjátok: eddig hat szériából mindössze a legelső Rox Tigers elleni összecsapást nyerték csak meg. Ezzel az eredménnyel jelenleg csont utolsóak. Ironikus módon a szintén 1-5-ben álló MVP egyetlen győzelme pont az SKT ellen van, tehát még ők is megelőzik Fakeréket.

Valami nagyon nem stimmel a mostani összeállítással, pedig folyamatosan kísérleteznek. Topon cserélgetik Untarat és Thalt, de valahogy egyik sem az igazi, míg a dzsungelben is akadnak gondok bőven. Blank mintha nem találná önmagát, és folyton alulmarad az ellenfeleivel szemben. A mostani metát tekintve ez midre is erőteljesen kiterjed, hiszen már régen nem egy 1 v 1 ösvényről beszélhetünk. A dzsungelesek legalább annyira részét képezik ennek az ösvénynek, mint maguk a midesek.

Boton Bang már tavaly sem remekelt, sokak szerint a VB-n is többek közt miatta szerepelt ennyire "gyengén" az SKT, mindamellett, hogy valahogy eljutottak a döntőbe. Idén még nehezebb a helyzete, hiszen Wolf néha a dzsungelben játszik, úgy, hogy korábban ezt sosem tette, így sokszor Effort támogatja, amit azért meg kell szokni. Érdekes módon Blossom, a csapat új dzsungelese még egy mérkőzésen sem szerepelt, valamiért neki nem adnak lehetőséget.

Faker továbbra is Faker, hozza a kötelezőt, sőt, sokszor kifejezetten szépen játszik, de szerencsétlenségére ez már nem a 3. szezon, ahol még solo carryzni lehetett midről. A League of Legends azóta egy igazi csapatjáték lett, ahol minden összetevőnek jól kell működnie a győzelemhez.

Az igazi törést jó eséllyel az első heti Jin Air Green Wings elleni rekord mérkőzés hozhatta. Több mint 94 percen keresztül küzdöttek a 3. meccsen, ahol az SKT nagyjából 40 percen át próbált bejutni a JAG bázisába úgy, hogy már nem volt egy inhibitoruk sem, de nem bírták befejezi. Végül egy elkapott Bangnek köszönhetően fordítani tudott nagy nehezen a JAG és 2-1-re elverték az SKT-t. Ez volt az első vereségük és azóta sem találtak magukra. Az SKT ellen hírhedten gyenge kT is megverte őket, majd azt követően Kingzone-Dragon-X, vagyis a tavalyi LCK bajnok Longzhu, csak nevet változtattak, és a velük együtt utolsó MVP.

A legszomorúbb vereségük azonban mégis a legutóbb volt, az Afreeca Freecs ellen, azon belül is a második mérkőzés, ami az Afreeca 2-0-ás győzelmét eredményezte. Topon Untara játszott Fiorával, míg a dzsungelben Blank Jax-ezett. Két igencsak erős lategame karakterről beszélünk, akikkel az SKT szó szerint semmit nem tudott kezdeni az égvilágon. Az egész meccsen egy olyan splitpush karakterrel, mint Fiora, mindössze egy tornyot döntöttek le, egy sárkányt hoztak el és három gyilkosságot szereztek. De ami igazán kiábrándító; az a sebzés.

Egy majd negyven perces meccsen Untara 0 1 0-ás Fiorája összesen 4000 sebzést osztott ki hősökre, míg Blank 0 3 2-es Jax-e 1,1k-t. Nem mernék rá megesküdni, de ez szerintem közelíti a negatív rekordokat profi meccseken, mindkét támogató megelőzte őket. Ebből is látszik, hogy mennyire semmi közük nem volt az egész mérkőzéshez és leginkább csak céltalanul bolyongtak a pályán. Őszintén szólva nem tudnám megmondani, mi okozhat ekkora fennakadást a csapaton belül. Persze, vannak új játékosok, de ezt más csapatokban is megoldották már, és öt olyan veterán mellett mint Faker, Bang, Wolf, Blank és Untara, az újoncoknak is hamar kellene fejlődniük.

Az még kérdés, és csak idővel derül ki, hogy ez átmeneti nehézség, vagy valóban eddig tartott volna az SKT "uralma" a League of Legends profi mezőnye felett. Reméljük azért, hogy még nem ez a vég számukra, szomorú befejezése lenne Faker karrierjének, miután ennyi mindent elért és továbbra is egy piszok jó játékos.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!