A játék történetében először csökkent a játékosok száma

A játék történetében először csökkent a játékosok száma

Nem csalás, nem ámítás: 2%-kal csökkent a játékosok száma, -de ennek ezer és egy oka lehet.

A PUBG 2017 márciusa óta, nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy rakétaként szárnyal. Százalékokban a következő hónapban döntöttek rekordot: 297.67%-kal lett több játékos, mint a kezdéskor. De az igazi áttörést a szeptember, október, november hozta, ahol összesen 943 ezer új átlag játékos érkezett, ami már önmagában több, mint bármelyik másik Steam-es játék csúcsai. Ezután a növekedés folyamatos maradt, egészen mostanáig, hiszen az elmúlt napokba 2,57%-kal; azaz 40774 átlagjátékossal lett kevesebb.

Mondhatnánk, hogy a számok nem hazudnak és elindult a PUBG a lejtőn, de ez badarság. Több érdekes oka is van annak, hogy kicsit kevesebb játékos próbál túlélni Erangel szigetén vagy Miramar forróságában.

Új szemeszter

Ezt az egyetemistáknak nem kell bemutatni: a vizsgaidőszak utáni pihenésnek vége és jöhet újra a mókuskerék, ennek komoly köze lehet ahhoz, hogy kevesebben játszanak a játékkal, mint januárban.

Influenza szezon

Akármennyire furán hangzik; ez is egy ok lehet. Egész Európán végigseprő influenzajárvány közepén vagyunk, ami jó pár játékost két vállra tud fektetni, amitől nem hogy gép elé ülni nincs kedvük, de az ágyból sem szeretnének kimászni egy jóideig.

Tencent és az új anti-cheat

Bizony Kínában most nem fenékig tejfel a csalók élete, hiszen nem csak az új anti-cheat tűnt fel, de a hírek is arra utalnak, hogy előbb-utóbb átfogja venni a kínai árusítást és szervereket az egyik legnagyobb gaming cég. Ilyenkor elő szokott fordulni, hogy a Tencent lejjebb viszi a játék árát. Lehet, hogy erre várnak sokan és ezért nem veszik meg a játékot.

Persze az is lehet, hogy csak egy rossz hónapon van túl a PUBG Corp, de az egészen biztos, hogy ez nem a vég. Kíváncsian várjuk, hogy növekszik-e még a játékosok száma vagy megáll és mostantól stagnál.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!