A szezon eddigi legjobb meccsét játszotta egymással a címvédő és a Schalke

A szezon eddigi legjobb meccsét játszotta egymással a címvédő és a Schalke

Továbbra sincs 100%-os hete Vizicsacsiéknak, de iszonyat izgalmas most az EU LCS!

Parádés hétvégén vagyunk túl, már ami az EU LCS-t érinti: a G2 és a Fnatic kezd magához térni, a Vitality továbbra is verhetetlen, az UOL és az H2K pedig még mindig csak pofozózsáknak valók. De a középmezőny elképesztően sűrű, és még csak most jön a bajnokság félideje! Ha lemaradtatok volna a hétvégi fordulóról, összeszedtük nektek a legjobb meccseket, hogy tudjátok a lényeget.

ROCCAT vs Vitality

Az biztos, ezt a párharcot egyik fél sem felejti majd el egyhamar. Az első 20 percben nagyjából pont semmi nem történt, aztán beindult a buli. Az első baron a 32. percben egy kiélezett harc végén végül a ROCCAT-é lett, de sokat nem értek el vele, mert hárman is meghaltak a fight végére. Újabb nyolc perc elteltével jött a következő baron, amit már a Vitality kezdeményezett, -Giliust pedig valaki kérem, hogy tanítsa meg smite-olni, mert Memento hülyét csinált belőle teljesen! Csak beugrott Sejuanival és ellopta négy ember közül. Közben ráadásul Profit és Blanc alul és felül a Vitality bázist ostromolták. 49. perc, újabb baron, újabb Gilius fail, vagy inkább Memento siker, megint belopta a Vitality elől a baront, de még mindig talpon volt a francia szervezet, majd az 56. percben a 4. baront is elhozta a ROCCAT.

A 68. percben teamfightot nyert a ROCCAT, a VIT-nek 5 a 3 ellen kellett védekeznie, gyakorlatilag vége volt a meccsnek, amikor Minitroupax meghúzta az Unsealed Spellbookot és leteleportált a ROCCAT kezdőjéhez, a baserace-t pedig egymaga megnyerte. Elképesztően fordulatos meccs volt, 4 baronnal sem tudott nyerni a ROCCAT, majd a végén hoztak egy rossz döntést. 

Schalke vs G2

Vizicsacsiék egy early-midben erősebb kompozíciót raktak össze a G2 ellen, utóbbi inkább a lategame-re játszott. A két mides párharcát egyértelműen a játék elején Nukeduck nyerte, aki LeBlanc-kal a hátán vitte végig a Schalke csapatát, de a végén Perkz játéka döntötte el a meccset. Parádésan kezdtek Upseték, nagyon jól mozogtak a pályán és szép lassan felőrölték a G2 védelmet, de aztán valami megakadt a gépezetben, illetve elértünk a late game-be, és amikor már Zoe és GP is kellően el vannak hízva, akkor megfordult a sebzéskiosztás aránya, Perkz például kis híján egy kombóval lekapta Nukeduckot:

A közel egyórás meccs végén végül a G2 örülhetett, de kegyetlenül meg kellett izzadniuk, nálunk abszolút ez volt a szezon eddigi legjobb párharca.

Csacsiék egyébként javítottak az H2K ellen, mindössze egyetlen killt adtak nekik, ott igazi mészárlást rendeztek.

ROCCAT vs Misfits

Nem ez lesz a Misfits legjobb hétvégéje, a 0-2 után el kell gondolkozniuk, hogy hol hibádzik a játékuk. A szakértők és mi is legalább a top3-ba vártuk őket a szezon előtt, de arra talán senki sem számított, hogy a bajnokság első perfect game-jét (amikor az ellenfél sem tornyot nem rombol, sem killt nem szerez) épp ellenük, épp a ROCCAT hozza majd...! Mintha Maxlore-ék átaludták volna a meccset, a ROCCAT úgy ment át rajtuk, mint kés a vajon. 

A tabellát továbbra is a Vitality vezeti, de a régi nagyok elkezdtek felzárkózni.

  1. Vitality 7-1
  2. G2, Fnatic, Giants 5-3
  3. Schalke, Splyce, ROCCAT, Misfits 4-4
  4. UOL, H2K 1-7

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!