A Rift Esports nyerte az első V4 kvalifikációt egy igazi kevert csapattal

A Rift Esports nyerte az első V4 kvalifikációt egy igazi kevert csapattal

A Rift Esports az utóbbi időszakban több változáson is keresztül ment, ám a V4-et már biztosan ezzel a felállással fogják végigjátszani.

Az első MEB előtt tűnt fel 2016-ban először komoly csapatként a Rift Esports, és az elmúlt bő 1,5, lassan 2 év alatt az egyik legnagyobb magyar LoL-os szervezetté nőtte ki magát. Már saját gaming házzal is rendelkeznek és a V4 előtt is nemzetközi lineupjuk volt. A csapat mögött menedzserként Kászonyi Bence tevékenykedik.

Nem lehet V4 selejtező a WiLD nélkül, akik már kvalifikáltak a nemzeti döntőre!

Aioween | 18/02/13 15:10 A WiLD.Coolermaster nem egy tegnap alakult csapat. A legtöbb nagyobb magyar versenyen, illetve újabban nemzetközi megmérettetéseken is mindig képviseltetik magukat. Így a V4 sem lehetett kivétel. A WiLD mint szervezet, az egyik legrégebbi hazai brand, amelyet 2006-ban alapított Pálfy Tamás.

Ezzel a felállással verekedték végig magukat az első V4 Future Sports Festival League of Legends kvalifikáción, a döntőben pedig a THR volt az ellenfelük. Természetesen őket is megkerestük a V4 kapcsán, hogy mit is gondolnak a rendezvényről és erről a hatalmas lehetőségről.

Mi volt az első gondolatod, amikor hallottál a V4-ről?

Nagyszerű kezdeményezésnek tartom. A V4 egy komoly kaliberű, nagyszerű szervezésű rendezvény, ahol megjelenik a magyar esport színe-java, amely fel tudja hívni az embereknek figyelmét az e-sportokra és el tudja oszlatni a körülötte terjengő sztereotípiákat.

Ekkora nyereményért még egy versenyen sem lehetett játszani. Mennyire jelenthet ez plusz nyomást?

Minden versenyen megteszünk mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobban tudjunk teljesíteni. Ekkora nyereményért még sosem játszottunk, de ez extra nyomást nem jelent a számunkra, inkább extra motivációt. Fontosnak tartjuk a magyar e-sport jövője szempontjából, hogy megfelelő díjazású versenyek legyenek, jó lenne egy a MEB-hez hasonló magyar bajnokság komoly díjalappal. Bízunk benne, hogy ez a szponzorok figyelmét is jobban felkeltené.

Mit gondolsz a négy ország közötti erőviszonyról?

Lengyelország messze a legerősebb, Csehország és Szlovákia egy közepes szintet képvisel, egyelőre sajnos hazánkat rangsorolnánk a lista végére.


Kubu és Frenna Cseh László, olimpiai ezüstérmes, valamint világ- és Európa bajnok úszóval

Melyik nemzet fog nyerni és miért?

Véleményünk szerint egyértelműen a lengyelek indulnak a legnagyobb eséllyel. Náluk az e-sport kultúra –beleértve a League of Legends-et– minden szempontból sokkal előrehaladottabb stádiumban van. Ezt támasztja alá az is, hogy az ő nemzeti ligájuk már meghívást kapott a European Regional League-re.

Ha már erőviszonyok, idehaza ki lehet a legnagyobb riválisotok, ha van egyáltalán ilyen?

Jelenleg ezt nehéz megmondani, hisz még mindig nem tudjuk pontosan, hogy ki lesz az 8 csapat, akikkel a magyar döntőben össze kell mérnünk a tudásunkat. A THR, Wild páros mellett erősnek tűnik a Plague és a Fracture7 is.

Mennyire készültök külön a V4-re?

Jelenleg kifejezetten a V4-re koncentrálunk. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi vagyunk az ország legerősebb csapata.

Rift: A csapat mostanság eléggé nemzetközi lett, milyen felállással terveztek indulni a V4-en?

A versenyen a következő rosterrel veszünk részt. Top: Freezy (görög) Jungle: Wysek (lengyel) Mid:Kubu Adc: Frenna supp: Dooptheonly

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!