"Ha már ennyi időt ölök a játékba, szívesen foglalkoznék vele komolyabban"

A szombati kupa egyik kommentátorával beszélgettünk a versenyről és a karrierjéről.

Madar "bLYYY" Balázs komoly gamermúlttal rendelkezett, amikor nyáron megismerkedett a PUBG-val, ami végül komoly sikereket és magyar közösségen belül ismertséget is hozott neki. Oktató és montage videói egyszerre próbálnak segíteni az újabb játékosoknak és megmutatni a játék mélységeit. Emellett persze az egérrel sem ügyetlen és már komoly szárnypróbálgatásokba kezdett különböző versenyeken is. Sokat streamel, a Twitch csatornáját itt érhetitek el. Az elmúlt hónapokban az Alienware márkanagykövete lett, részben erről, részben pedig a játékról és a közelgő versenyről beszélgettünk vele.

Nem titok, hogy BTURBO mellett te leszel az Alienware PUBG Duo Kupa másik szakkommentátorra. Elkezdtél rá komolyabban készülni vagy bízol a beszélőkészségedben és szombaton gond nélkül lekommentálod azt a pár meccset?

"Komolyabb készülés még nem történt, de a keddi napon, ahogy meglett a custom szerver, kipróbáltam, és leteszteltem. Hálisten nagyon jól működött minden, és miután meghaltam a játékban, próbáltam nyomon követni az eseményeket és kommentálni az egészet, hogy gyakoroljak szombatra! Az eddigi streamjeim közül talán ez sikerült a legjobbra és legizgalmasabbra, tehát remélem élvezte mindenki, és hasonlóan szuper meccsek fognak kialakulni szombaton is!"

Voltál már több kupán is, utoljára pedig a GLL versenyén sikerült sokáig menetelni, a PUBG e-sport része olyasmi, amivel komolyan akarsz foglalkozni vagy csak szárnypróbálgatás volt?

"Természetesen ha már ennyi időt fektetek a játékba, nem titok, hogy szívesen foglalkoznék komolyabban, akár e-sport szinten is, bár ehhez kellene egy csapat is, akivel gyakoroljuk a squad vagy duo gameket."

Ha jól tudom régebben a játékpaletta nagy részét megjártad, szerelem volt első látásra a PUBG vagy csak a hype-nak engedted át magad később?

"Teljes mértékben szerelem volt. Nem a hype-ot követtem, hiszen csak nyár közepén próbáltam ki az egyik barátomnál, és akkor ugye már március óta ment az EA. Az első két játékom után tudtam, hogy erre lesz most szükségem, ami a LOL-t egy picit leváltja, és újra élvezhetek és kitanulhatok valamit. Másnap már meg is vettem és ha jól emlékszem már aznap be is gyűjtöttem az első csirkevacsim :D Azóta ezt a jó szokásom nem hagytam el, és már körülbelül a 140. winemnél tartok."

Mit érzel most a PUBG legnagyobb hibájának?

"A szervereket. Ez nem kérdés. Kevés a tick rate, sok a desync probléma. Mikor már visszabújok fedezék mögé, és utána kapom be a hitet, az azért elszomorít."

Szerinted lehet ennél is komolyabb e-sport a PUBG-ból a jövőben?

"Igen, még elég  sok dolgot  ki lehetne próbálni, amivel még e-sportosabbá lehetne tenni a játékot, jobb loot, gyorsabb kör, fix weapon spawn helyek, stb."

Mi is pontosan a dolga annak, aki az Alienware márkanagykövete?

"A márkanagykövet elsődleges célja, hogy az adott márkát még ismertebbé és népszerűbbé tegye. Rajta keresztül jobb és könnyebb belátást nyerhetnek a követők az adott márka termékeire, hiszen a márkanagykövet is ezeket használja nap mint nap, így elég releváns véleményt tud róluk alkotni. Az Alienware egy profi gamer márka, konkrétan 2017 legjobb laptop márkája lett. Viszont nem csak a laptopjaik szuperek, hanem a perifériájuk is. Hamarosan a pc-jükről is tudok majd véleményt formálni ;)"

Mit vársz a szombati kupától? Van megérzésed, milyen meccseket látunk majd? Esetleg hány név ismerős a versenyzői listáról, akik a követőid vagy te követed őket?

"Nagyon kíváncsian állok a szombati kupa előtt, hisz elég sok név ismerős lesz nekem! Volt akivel együtt csapatoztam, volt akivel együtt játszottam, volt akivel együtt funoltunk. Van sok ismeretlen név is, ami lehet meglepetés, és újabb jó játékosokkal találkozhatunk. A kör ismét sok játékos dolgát meg fogja nehezíteni, de aki a legjobban tud alkalmazkodni hozzá, és megfelelő "aim"-mel rendelkezik, annak biztosan nagy sikere lesz!

Mivel kupa, ezért elég valószínű, hogy a játék eleje lootolósabb, defenzívebb lesz, és a játék közepe-vége felé lesznek a nagy izgalmak, és jó fightok!

Mindenkinek sok sikert kívánok, és győzzön a legjobb duo!"

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!