2 Európa-bajnok és egy svéd klasszis kapott Prime Ikon kártyát

2 Európa-bajnok és egy svéd klasszis kapott Prime Ikon kártyát

Folyamatosan érkeznek a Prime Ikonok és a hozzájuk tartozó Squad Building Challenge-k, szóval itt az ideje felkötni a gatyót és megszerezni őket.

Ez volt a zsinórban a harmadik csütörtök, hogy az EA Sports szabadjára engedte a közel és régmúlt nagyágyúit a játékban. A mostani alkalommal a hollandok egyik legjobb védekező középpályása Frank Rijkaard, a svédek csatára Henrik Larsson és a francia világ- és Európa-bajnok hátvéd Marcel Desailly került be a FIFA18-ba.

Rijkaard (volt a Barcelona vezetőedzője is azóta már) aktív pályafutása idején 4 klubban játszott (Ajax Amsterdam, Real Zaragoza, AC Milan) és 1988-ban Hollandia színeiben Európa-bajnokságot nyert. Beceneve Llama, a német sajtó így nevezte el az ominózus eset után. Összeakaszkodtak Rudi Völlerrel a pályán, majd mindkettejüket kiállította a bíró, így miután visszafele kocogott a játékoskijáró felé egy merész mozdulattal Rijkaard Völler hajába köpött, miközben elhagyta a pályát. Természetesen az esetet követően bocsánatot kért, melyet a német úriember elfogadott. Persze nem erről maradt emlékezetes futballista, hiszen fantasztikusan játszott a maga idejében. 

ITT lehet megnézni a hozzátartozó SBC-ket!

Henrik "Henke" Larsson talán nem a legnagyobb legenda, illetve a Celtic, Barcelona és vérbeli svéd szurkolókon kívül hidegen hagyja a legtöbbeket, de kétség kívül egy igazi harcos volt a pályán és remek megmozdulásai voltak. Hazájában ő volt az első csatár, aki több, mint 100-szor szerepelt a válogatottban. 

ITT lehet megnézni a hozzátartozó SBC-ket!

Na és persze itt a trió harmadik tagja: Desailly. Bajnokok Ligáját nyert a Marseille-el 1993-ban, majd a rákövetkező esztendőben már az AC Milan színeiben hódította el a legrangosabb kupát, majd 98-tól a Chelseaben rúgta a bőrt. Aztán levezetésképpen kelet felé vette az irányt, 2005-ben miután megnyerte a katari bajnokságot visszavonult a labdarúgástól és azóta az UNICEF nagykövete Ghánában. Ő sem lesz olcsó az egyszer biztos, de igazi tisztelet parancsoló belső védőt nyer vele az ember, ha megszerzi. 

ITT lehet megnézni a hozzátartozó SBC-ket!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!