Trónra tört a Fnatic és a G2, pontot zsebelt be az UOL

Trónra tört a Fnatic és a G2, pontot zsebelt be az UOL

Ez történt ez EU LCS 5. fordulójának 2. napján.

Egyre jobban éleződik a verseny a csapatok között, a Fnatic és a G2 nagyon azon van, hogy letaszítsák a trónról az eddigi tabella első Vitality-t, míg az UOL minden erejével próbál kimászni abból a szakadékból, amiben vannak.

A G2 megmutatta, hogyan kell nullázni a listavezetőt

Ez történt az EU LCS 5. fordulójának pénteki játéknapján.

Izgalmas párbajokért most sem kellett a szomszédba mennünk, -nézzük, hogy mi mindent élhettünk át tegnap.

UOL vs Giants

Az 5. hét 2. napját az UOL nyitotta meg a Giants csapata ellen. Az unikornisok a tabella csutka utolsó helyén állnak, míg a Giants a negyedik helyet tartja a markában egy négyes holtverseny közepén. Látva az UOL eddigi gyenge teljesítményét, lényegében mindenki Giants wint jósolt. Mekkorát tévedtek! A nap első párbajánál nem kellett sokat várnunk a legelső fiestára, az ötödik percben máris hat, aztán a végszóra megérkező adck-kel együtt nyolc ember esett egymás torkának a piros oldal kék erősítésénél. Az UOL messzemenően jobban jött ki ebből, a korai gold előnyüket szépen meg is alapozta ez az összecsapás. Alapvetően elég szoros meccs volt egyébként, 33 percen keresztül gyepálta egymást a két gárda, nem is kicsit, ez idő alatt pontosan 33 gyilkosság született, amit azért nem látunk minden LCS párbajon!

VIT vs. H2K

A folytatást a Vitality és az H2K harca hozta el nekünk. Az első komolynak is mondható párharcra 9 percet kellett várnunk, a Vitality a saját rajtaütésébe bukott bele. Ez egy igazi "Visszanyalt a fagyi" pillanat volt. Az H2K egy LCS-en nem túl hétköznapi supportot, Zileant birtokolt, és az ő végső képességének köszönhetően tudtak nyerni annyi időt, amíg megérkezett az erősítés. Sokáig egyébként egy elég farmolós meccsről beszélhettünk, egészen a késői szakaszig, ahol nagyon egymásnak esett a két csapat, nem durrant el túl sok gyilkosság. Egy harc erejéig úgy nézett ki, hogy a Vitality még talán vissza is hozhatja magát, ám ez inkább csak időhúzásnak bizonyult, a következő rohammal az H2K szintén 33 perc alatt befejezte a mérkőzést.

S04 vs. ROC

A harmadik mérkőzésben LoL csillagunk, Vizicsacsi lépett pályára a Roccat ellen. A Schalke elképzelése nem volt rossz, három igen masszívvá fejlődő tankot hoztak el maguknak (Braum, Zac, Cho'Gath), két olyan carry hős mellé (Azir, Ezreal), akiket jelenleg nagyon imádnak az LCS berkeiben. Meglehetősen late game teamcompot raktak össze és végül bele is buktak sajnos. A csapatharcok szituációi, az ő pozícionálásuk mind-mind ahhoz vezetett, hogy folyamatosan a ROCCAT tudta bezsebelni a fejpénzeket. Csacsinak volt egy szép Baron lopása, ami hiába maradt meg három emberen, az égvilágon semmit sem tudtak vele kezdeni. A közel 40 perces meccsért végül a ROCCAT-nek járt a pont.

MSF vs. G2

A G2 pénteken nagyot játszott a tabella vezető Vitality ellen, most pedig a Misfits-cel szemben volt alkalmuk újfent bizonyítani. Alighanem ez volt az este leginkább várt mérkőzése hiszen Európa két kiváló csapatáról beszélünk, akik mindketten szépet meneteltek a tavalyi világbajnokságon, a G2 pedig 2016 óta töretlenül nyeri meg az EU LCS-eket is. Ez alkalommal nem kellett csalódnunk, egy izgalmakban gazdag mérkőzést láthattunk, ahol a gold előny sokáig a Misfits gárdájánál volt, a csihi-puhi pedig oda-vissza ment a két csapat között. De végül a jobban kivitelezett csapatharcok meghozták a sikert a G2-nak 37 perces párbajjal sikerült újabb pontot bezsebelniük.

FNC vs. SPY

Az estére a Fnatic és Splyce közötti párbaj tehetett pontot, és bizony megadták a módját neki, a maga 43 percével ez volt a második nap leghosszabb küzdelme. Annak ellenére, hogy mennyire magabiztosan kezdett a Fnatic a korai szakaszban, valami elcsúszott náluk, a Splyce a középső szakasz vége, késői szakasz eleje felé összetudta kapni magát, ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy a 36. percben el tudtak hozni egy Baront, igaz, az ebből származó előnyüket mindössze két toronyba meg egy killbe tudták belefektetni, ugyanis utána a Fnaticnál beindult a dózer, és levágták a kígyó fejét! Ezzel a győzelemmel hármas holtverseny alakult ki a tabella első helyén, a G2 a Fnatic és a Vitality 7-3-as statisztikával feszítenek egymás mellett.

A tabella jelenlegi állása:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.