Dől a pénz a Vitality csapatába

Dől a pénz a Vitality csapatába

A francia szervezet törzstőkéje 2,5 millió euróval nőtt egy befektetésnek köszönhetően.

Manapság nem ritka jelenség, hogy egy e-sport szereplő külső forrásokhoz jut. Ilyenkor jellemzően szponzorációról beszélhetünk, de előfordulnak olyan hatalmas befektetések is, mint amit a Team Vitality zsebelt be február elején.

A befolyt összegből a szervezet a hosszútávú növekedést célozza meg. A tervek szerint kiszélesítik e-sport palettájukat, nem elhanyagolva már meglévő divíziójukat sem. Ezt jól bizonyítja, hogy bajnokesélyes League of Legends csapatuk mellé például egy fiókcsapatot kívánnak felhúzni.previewA pénz egyébként a Korelya Capital, Kima Ventures és a H26 befektető csoportoktól ered, mely utóbbi tulajdonosa az az Oliver Delcourt, aki a francia labdarúgó bajnokságban szereplő Dijon FCO-nak az elnöke. Ez a klub sokak számára már ismerősen csenghet, hiszen 2016 nyarán ide szerződött magyar válogatott játékosunk, Lang Ádám.

A Team Vitality 2013-ban alapult, eredetileg konzol játékokra építkezve. A változást 2016 tavasza hozta, hiszen a szervezet menedzsmentje felvásárolta a Gambit Esports helyét az EU LCS-ben, amit bizonyára azóta sem bántak meg. Fekete-sárga mezüket láthattuk már League of Legends, Call of Duty, Hearthstone, FIFA, Arena of Valor, Rainbow Six, H1Z1 és Clash Royale versenyeken, de számíthatunk arra, hogy ezen lista a közeljövőben még bővülni fog.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.