Az utolsó előtti forduló sem döntött a bajnoki címről a HPCL-ben

Az utolsó előtti forduló sem döntött a bajnoki címről a HPCL-ben

Az MTK Budapest botlása azt jelenti, hogy teljesen kiélezett lesz a legutolsó forduló a Magyar FIFA18 Pro Clubs Bajnokságban.

Az első osztályban a legutóbbi eredményeknek köszönhetően rendkívüli izgalmassá vált a bajnoki címért folyó küzdelem. A közvetített mérkőzések közül elsőként az MTK Budapest lépett pályára a Hoongrain Esport ellen. Aztán a Wonder Stag e-Sports küzdött meg az őket üldöző Ciga FC ellen.

Hoongrain Esport 3-3 MTK Budapest
MTK Budapest 2-0 Hoongrain Esport

Nagy lendülettel kezdődött az első találkozó, a Hoongrain abszolút nem feltartott kézzel lépett pályára. A 22. percben Szlályder (MTK) ártatlannak tűnő hazaadását nem tudta lereagálni Ciprián, így a labda elsuhant mellette és a kapuban kötött ki. Az első félidő végén azonban még válaszolni tudott a fővárosi együttes, miután egy átadással kilépett Bazsi és befejezte az akciót. A második félidőben a hazaiak mindenkit megdöbbentettek, a 59. percben Szlályder buktatta Lindmayert a tizenhatoson belül, amiért piros lapot kapott, a büntetőt pedig Eizoo értékesítette. A megfogyatkozott MTK ellen a 67. a jobb oldalról érkező beívelést ismét Eizoo fejelte a kapuba. Nem volt még vége viszont a meccsnek, így 10 emberrel is tovább küzdött a bajnokesélyes kék-fehér alakulat. Az akarás meg is hozta a gyümölcsét, előbb Fruzsi, aztán mérkőzés lefújása előtt Rácz Andris szerzett gólt és ezzel kialakították a végeredményt, 3-3.

A visszavágón sem lankadt a lendület, Kovács révén a 13. percben egy 25 méteres lövése csattant a kapufán, 9 percre rá Rácz Andris a másik oldalon zörgette meg a felső lécet. Az iram továbbra is nagy volt és a 35. percben újra Andris került a figyelem középpontjába, hatalmas bombáját a kapus Krisz elé ütött, aki könnyű szerrel bebólintotta a hálóba. A második játékrészben Krissz visszaadta társának a lehetőséget, aki 2 ember között lépett ki a 11-es pont közelében és megduplázta az MTK Budapest előnyét. Ugyan mindkét oldal még próbálkozott, de a végeredmény már nem változott, 2-0.

Wonder Stag e-Sports 2-0 Ciga FC
Ciga FC 2-8 Wonder Stag e-Sports

Nagy elánnal indított a WSE, a 3. percben már Somogyi lövését kellett blokkolni a tizenhatoson belül. 5 percel később egy nagyon gyors kontratámadás után megint Somogyi tüzelt, melyet most a kapus hárított, az oldalra ütött labdát Karika igyekezett a kapuba lőni, de elakadt egy védőben, azonban 3 a magyar igazság, így miután Petro előtt landolt a labda, ő már megtalálta az utat a Ciga hálójába. A vendég csapat egy cseppet enerváltan focizott az este folyamán, igyekeztek ugyan offenzívebben játszani, de nem igazán tudták feltörni a WSE védélmét. Szépen csordogált a találkozó, a 71. percben egy tetszetős összjátékot hozott össze Petro és Somogyi. Előbbi megkapta a labdát és mielőtt hárman közrefogták volna sarokkal játszotta meg csapattársát, aki a bal alsóba gurított. 2-0.

A második mérkőzést akár Michael Bay is rendezhette volna. Összekapta magát a Ciga és az első félidőben oroszlánként harcolt. A 16. percben ugya Karika révén a WSE vezetést szerzett, a 20. percben egy büntetővel egaliztáltak. A 31. percben újabb tizenegyes következett, ezúttal azonban a másik kapu előtt, a lehetőséggel pedig Karika élt, újra előnyben volt a WSE. Az 52. percben megint válaszolni tudott a Ciga, egy szölgetet tekertek a rövidre és könnyedén bólíntották be a kapuba. Ami ezután történt az viszont teljesen érthetetlen. Úgy tűnt, hogy a Ciga felszívta magát és szorossá teheti a visszavágót. Nem így történt, mivel beindult a WSE gőzhengere a Ciga pedig teljesen szétesett. A 61. percben Somogyi balszélről érkező beadását Karika Dávid elé fejelte, aki fordulásból előnyhöz juttatta csapatát. A következő fél órában még ötöt vágott a bajnoki címre joggal pályázó Wonder Stag és kiütötte a hazaiakat.

A többi összecsapásról nincs információ, csak a végeredményeket tudjuk közölni veletek:

Hungarian Unity 13-2 AS Koma
AS Koma 1-3 Hungarian Unity

Kelo Team 0 - 1 Mennyei Megyei
Mennyei Megyei 1 - 0 Kelo Team

Dr. Relax Esport 4 - 0 Natio Hungarica
Natio Hungarica 2 - 4 Dr. Relax Esport

Kabbe A Passzt 1 - 4 Titanium Cloud eSports
Titanium Cloud eSports 0 - 1 Kabbe A Passzt

Az első osztály állása:

A záró forduló tehát nagyon izgalmas lesz, hiszen eldől majd, hogy ki lesz a HPCL FIFA18 bajnokság aranyérmese. Jelenleg a WSE a gólarányának köszönhetően vezet, de az MTK Budapest biztosan nem mondott le a hőn áhított bajnoki címről. 2 hét múlva az utolsó fordulóban minden kiderül.

A másodosztály eredményei még nem teljesek:

Puskás eSport 7 - 3 DrinKing Team11
DrinKing Team11 0 - 8 Puskás eSport

Real Leyendas 3 - 0 Snapsz FC
Snapsz FC 0 - 2 Real Leyendas

Magic GYAKAdémia 2 - 6 DVSC eSport
DVSC eSport 4 - 0 Magic GYAKAdémia

Fattyjayz 2 - 2 DVTK Pro Club
DVTK Pro Club 2 - 1 Fattyjayz

Infernolan Team 5-0 Infinity Esport
Infinity Esport 1-3 Infernolan Team

A másodosztály állása:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!