Hogyan toljuk rá ellenfelünkre, ha egy épületben campelnek

WackyJacky segít, hogy hogyan legyünk konzisztensek a játék egyik legfontosabb mechanikájában.

A játék egyik legfontosabb és legnehezebb mechanikája egyértelműen a camperek és a jobb helyzetben lévő játékosok kiiktatása. Az épület elfoglalása nem egy könnyű feladat, de elengedhetetlen, ahhoz, hogy folyamatosan jó helyezéseket érjen el az ember. Mindez alapvetően a gránátok és az instant előny megszerzéséről szól. Már a megérkezés pillanatában eldőlhet, hogy el tudod-e foglalni az adott házat, ahol valaki már kényelmesen elhelyezkedett. A taktika lényege, hogy az autóval ne csak megérkezzünk, de lehetőleg csapjuk neki egy épületnek vagy kerítésnek, ahonnan biztonságban és azonnal szállhatunk ki. Néha ez még az ellenfelüket is megzavarja, azonnal rajtunk akar ütni, de ez már rég késő lesz. A taktika leginkább soloban működik, de duoban és squadban is használható több-kevesebb sikerrel.

A videóban látható, hogy miről beszélek, lehet, hogy már tudat alatt ti is csináltatok ilyet, de érdemes beleégetni ezt az agyunkba. Természetesen ezt sem lehet minden helyzetben használni, ha rossz szögben, vagy pont egy nyitott részhez érkezünk, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy még ki sem szálltuk, de az ellenféllel nézünk farkasszemet.

Ha viszont mindenféleképpen szeretnénk használni egy adott támadáshoz, próbáljuk meg elkerülni az ablakokat, ahol könnyen meghalhatunk még kiszállás előtt. Persze ez sosem fogja azonnal megnyerni nekünk a harcot, de sokat segít abban, hogy a nálunk jobb helyzetben lévő játékost kitakarítsuk a házból. Ha véletlen nem jönne össze azonnal az ellenfelünk likvidálása, a gránátok lehetnek a megmentőink, amivel könnyedén kitakaríthatjuk a "campert".

Ha sikerül a mechanika mesterévé válni, ritkán fogtok sebzést kapni az ütközésből és az épületeket is sokszor tudjátok sikeresen elfoglalni, már csak egy kis egérügyesség kell, és a mid-game-et könnyedén túl tudjátok élni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!