Az AS Roma FIFA játékosa mesélt a profivá válás lehetőségeiről

Az AS Roma FIFA játékosa mesélt a profivá válás lehetőségeiről

Sam "Poacher" Carmody nem mindig játszott jól a játékokban, 18 éves korára azonban mégis elképesztő sikereket ért el.

A mindössze 18 éves angol fiatal úriember lehet az AS Roma egyik legnépszerűbb és legjobb esportolója. Kevesen tudják róla, hogy hihetetlen gyorsasággal és váratlanul vált újoncból egy talpraesett profivá. Három évvel ezelőtt még az iskolapadot koptatta és az egyetemi éveit tervezgette.

Mára azonban a Fnatic –mely az AS Romával kötött hosszú távú együttműködést– oszlopos tagja lett, majd a FIFA18-ban a Weekend League ranglistáján egészen az első helyig menetelt. Ő készítette fel egyébként a 16 éves brit Donovan 'DhTekKz' Hunt-ot a FUT Champions Barcelona versenyére, melyet meg is nyert a tinédzser játékos. Nem mellesleg találkozott már Francesco Totti-val is.

"Négy évesen játszottam először és nagyon megtetszett, majd három évvel ezelőtt elkezdtem versenyezni is. Nem mondanám, hogy mindig jó voltam a játékokban, de ahogy felcseperedtem és egyre többet gyakoroltam, folyamatosan fejlődtem és jobb lettem. Nos, nem hinném, hogy minden játékban jó vagyok, de ha elkezdenék egy másik címet, akkor valószínűleg jó lennék benne, mivel hozzászoktam a kontrollerhez, illetve vágom, hogy működnek a konzolok, hiszen nagyon régóta nyúzom őket." -mondta Sam, aki Londonba költözött Exeterből, hogy a Gfinity és a Fnatic központjának közvetlen közelében éljen.

A következő hónapban tartandó Gfinity's Elite sorozat egyik játéka a FIFA18 lesz, s a világ legjobb e-sportolói is indulnak rajta, a tornán pedig 250.000 fontot osztanak szét. A hatalmas mennyiségű pénz is hozzájárul ilyenkor ahhoz, hogy óriási nyomás nehezedik a játékosok vállára és néhányan meg is roppannak alatta. Sam azonban megtanulta, nem szabad, hogy ilyen megtörténjen.

"Sokszor nem egyszerű és tényleg nagy nyomást kell elviselnie az embernek egy ilyen rendezvényen, ugyanakkor azt hiszem, hogy nagyon gyorsan hozzá lehet szokni. Amikor először játszottam egy eseményen, nagyon ideges voltam, de ahogy az idő telt múlt, egyre jobban megszoktam. Természetesen, most is ideges vagyok időnként, de ez nem tart vissza, sőt, jobban tudok teljesíteni az emberek előtt, mivel sokkal jobban koncentrálok ilyenkor. Néha túl nyugodt leszek, amikor otthon a magányomban fifázok, így közönség előtt játszani igazán felvillanyozó számomra."

Miként készül fel Sam erre?

"Hogy őszinte legyek, nem igazán szoktam mentálisan készülni az ilyesmire. Rendszerint inkább a játékra igyekszem ráhangolódni és akkor magabiztos leszek, ha érzem magamban az erőt. Számomra ez a mentális felkészülés, mert ilyenkor tényleg céltudatos vagyok. Ha biztos vagyok benne, hogy a játékom jó, akkor fejben is toppon leszek."

Ettől függetlenül nem mindig volt sima az út Sam számára.

A vesztés része a játéknak, de miként dolgozod fel és hogyan reagálsz rájuk? Ez határozza meg, hogy igazi bajnokká válhatsz-e.

"Azt mondanám, egy vesztes sorozat közben az a legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy folytatjuk a játékot. Ha kikapok, akkor szünetet tartok. Például a FUT Championsban, ha elveszítek egy mérkőzést, akkor nem akarok már a nap hátralevő részében játszani. Inkább elfoglalom magam mással, kialszom magam, másnap felkelek, majd újra megpróbálom a játékot. Vannak olyan időszakok, amikor nem érdemes erőltetni a folyamatos játékot."

Samnek ezen kívül van még 2 tanácsa.

Az egyik

"Tanuljátok meg a heel-to-heel flicket (sarkazós csel)"


Ez nem az ő videója, csak bemutatja melyik mozdulatról van szó!

"Úgy gondolom, tényleg hatékony a büntetőterület környékén. Ezzel megbolondíthatod a hátvédeket és mögéjük kerülhetsz, ha pedig a megfelelő területekre koncentrálsz, akkor majdnem minden esetben működik."

A másik

"Mindig keresd a kihívást. Olyan emberek ellen játssz, akik jobbak nálad, mert tőlük nagyon sokat tanulhatsz. Illetve nézz FIFA-s YouTube-csatornákat, onnan el leshetsz néhány tippet és tanácsokat kaphatsz a profi játékosoktól."

Azt hiszem ezek tényleg úgy hangzanak, mintha egy igazi bajnok adna tanácsot nekünk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!