Nagy pénzekkel lehetne fogadni arra, hogy ha Csacsi Gangplankkel játszik, kikap a csapata

Nagy pénzekkel lehetne fogadni arra, hogy ha Csacsi Gangplankkel játszik, kikap a csapata

A kalóz messze a leggyengébb hőse a magyar profinak a kompetitív közegben.

Már mikor megláttam a Gangplank picket, írtam a haveroknak, hogy RIP, tuti kikapott a Schalke. Akkor még meg sem néztem a statisztikákat, csak miután véget ért a meccs, de a sejtésem beigazolódott: Vizicsacsi az esetek 80(!) százalékában elveszti a meccset, ha ezzel a hőssel játszik. Nem ő személy szerint (bár most is halálra campelték, de hát mi mást csinálnál egy Camille+Galio kombóval), de tegyük hozzá, ő sem parádézott éppen.

Pedig nem volt rossz kompozíciója, sem erős ellenfele a Schalke04 csapatának: a GP-Zac-Ryze-Tristana kombó brutális kb. 35 perc után, hát még, hogy ott a Taric, hogy elnyújtsa a csapatharcokat. Az ellenfél Splyce –akit pénteken a tökutolsó UOL is legyőzött– pedig a Camille-Galio dupla teleportos 1-3-1-re épített, amellyel bármelyik ösvényre tudtak reagálni egy pillanat alatt. A kombó lényege –amit Csacsi meg is evett párszor– abban rejlik, hogy a Camille ultira egyből jön a Galio ulti, az ellenfélnek pedig esélye sincs kiszabadulni, GP-nek pedig ráadásul tárgyak és idő kell, hogy hatékony legyen.

Ettől függetlenül jól tartotta magát a Schalke, egészen a 34. percig, amikor bevállaltak egy 50-50 Baront, de Xerxe ellopta azt, onnantól pedig kb. másfél perc alatt vége volt a meccsnek. A játék ezen szakaszában ennyi idő is elég arra, hogy teljesen betold az ellenfél bázisát. A végére kaptunk egy érdekes statisztikát is: NukeDuck 500. halálát ünnepelhette az LCS színpadán. Aztán megnéztem Vizicsacsi all-time LCS statisztikáit, íme:

Toronymagasan Gangplank Csacsi leggyengébb hőse, 16 mérkőzésből 13-at(!) elveszített, amit 18,8%-os nyerési ráta. Gyakorlatilag, öt GP meccsből átlagosan egyet tud megnyerni ezzel a hőssel. Egyébként a legjobb karaktere Shen és Gnar, mindkettővel 60% körüli győzelmi rátát produkált 35 és 47 meccs alatt.

A nap legjobban várt meccsén a két, végső győzelemre is esélyes csapat; a G2 és a Fnatic csapott össze. Rekkles kapott két killt az elején, de az első 30 percet mégis a G2 dominálta, még a baront is elhozták. Aztán beért a Fnatic late game kompozíciója, Rekkles Sivirje és a 8.4-gyel a metába érkező Viktor Caps kezei között parádésnak bizonyult, így a Fnatic átvette a vezetést a tabellán, ráadásul oda-vissza verték a címvédőt az alapszakaszban. Ha így mennek tovább, jó eséllyel elsőként jutnak majd az elődöntőbe.

Az UOL 2-0-ás hétvégét hozott, miután a Splyce-t és a ROCCAT-et is maga alá gyűrte, Exileh pedig még mindig a világ legkétoldalúbb játékosa: vagy borzalmasan rossz, vagy parádézik. Az H2K is nyert mindkétszer, lassan elkezdenek felzárkózni. A Misfits, Schalke, Giants hármas hozzák az 1-1-eket, de látva a tabellát, és hogy még három hét van, nagyon sok minden változhat.

A ranglista állása, 6 hét után:

  1. Fnatic 9-3
  2. G2 8-4
  3. Vitality 7-5
  4. Giants, Splyce, Misfits 6-6
  5. Schalke04 Roccat 5-7
  6. UOL, H2K 4-8

Jövő héten Csacsiék a Vitality-vel és az UOL-lal játszanak majd, kíváncsian várjuk, sikerül-e behúzniuk az első 2-0-ás hétvégéjüket.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!