ÖSSZEHASONLÍTÁS: A 44 legjobb videokártya PUBG-hez

ÖSSZEHASONLÍTÁS: A 44 legjobb videokártya PUBG-hez

Ideje tiszta vizet önteni a pohárba: melyik kártya a legalkalmasabb a PUBG-hez?

Biztosan sokakban felmerült már a nagy kérdés: milyen videokártyát vegyek, ha leginkább PUBG-zni akarok? Ebben lesz nagy segítségünkre a TechSpot listája, akik 44 GPU-t teszteltek le 3 különböző felbontáson, annak érdekében, hogy kiderítsék, melyik kártya a legalkalmasabb kedvenc battle royal játékunk futtatására. (Spoiler! NVIDIA lesz.) Azt érdemes tudni, hogy a játék legfőképp az NVIDIA videokártyákat preferálja, ennek az oka pedig nagyon egyszerű: ők több pénzt tettek le, mint a nagy rivális Radeon. Ez tehát magyarázatot ad arra, hogy miért is egy "zöld" kártya nyerte az összehasonlítást. Természetesen a Radeonosoknak sem kell egyből eret vágni, hiszen az ő kártyájukat fejlesztők is gőzerővel dolgoznak azon, hogy a PUBG minél optimalizáltabban futhasson.

Az épp aktuális tesztalany egy 5GHz-es Intel Core i7-8700K-t és 32 GB DDR4-es, 3200MHz-es RAM-ot kapott magamellé. A mérésben két szempontot vettek alapul. Az első nyilván az átlag FPS, míg a második már egy kicsit kompikáltabb: Miramaron csináltak 3 darab 1 perces tesztet, ahonnan kivették a legalacsonyabb FPS-számot, ami a második érték lett.

Az 1080p-s kört (és persze a többit is) a most legerősebbnek számító NVIDIA kártya, a GTX 1080 Ti (11 GB) nyerte. Az átlag FPS nála 110 volt (hűha, ennek sokan még low beállításokkal is örülnének), míg a mérés közben tapasztalt minimális érték 68 volt. És akkor ugorjunk egy kicsit. Az előző GeForce szériából a 60 FPS-hez már egy GTX 980 kell, ami jóval 120 ezer forint felett van -hát igen, a minőségért ki kell nyitni a pénztárcánkat (vagy le kell csapolni a NetBankunkat)! Ha csak az a cél, hogy néhány FPS-sel fusson a játék, akkor is egy Radeon RX 550-re van szükség, ami szintén 30 ezer forint felett van. Ja, és ezzel csak 16 FPS-ünk lesz.

A teszt 1440p-ben is lefutott, ahol a sorrend nagyjából ugyanaz lett, egyedül az értékek csappantak meg. Az 1080 Ti már csak 92 FPS-t tudott kiizzadni magából átlagban (csak... értitek), míg a 60-as középértékhez már egy 1070 Ti-ra vagy egy Vega 64-re van szükségünk. Előbbi már közelebb van a 200 ezerhez, mint a 150-hez (ergo kb. 170-180 ezret kell kifizetnünk érte), utóbbi pedig jóval 200 ezer felett jár. Érdekesség, hogy a Radeon RX 550 itt már csak 6 képkockát képes másodpercenként előállítani -így ezzel már bőven nem javasolt az 1440p.

Jöhet az utolsó teszteredmény, ahol már 4K felbontásban próbálták a játékot nyúzni. Most írnám, hogy melyik kártya kell a 60 FPS-hez, azonban ez mégsem lesz így: nincs ilyen. Az 1080 Ti is csak 52 FPS-re volt képes. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a profi versenyeken viszonylag ritkán láthatunk 4K-ban játszó játékosokat.

Te milyen felbontásban játszol? És hány FPS-ed van átlagban?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!