Kirúgjuk a ház falát: ők a legerősebb hősök jelenleg a 8.4-ben?

Kirúgjuk a ház falát: ők a legerősebb hősök jelenleg a 8.4-ben?

Még jövő hétig élvezhetjük a 8.4-et, utána már jön a következő patch. Addig is nézzük meg, kikkel a legérdemesebb játszani jelenleg a különböző ösvényeken!

Rég jelentkeztünk már ilyen cikkel nektek, de most újfent megnézzük az aktuális patch, jelen esetben a 8.4-ben, hogy kik a legerősebb hősei a solo queue ranglétrának. Kezdjük ezúttal is szép sorban topról lefele haladva, mindenhol kiemelve a jelenleg legrelevánsabb és egyben legmagasabb győzelmi aránnyal rendelkező hőst. Egyes esetekben lehetnek kivételek, hiszen előfordul, hogy valaki gyakorlatilag minimális választási százalék mellett tart egy magas győzelmi arányt, ami nem biztos, hogy annyira szemléltető. Szintén fontos még megjegyezni, hogy a számok a champion.gg oldala alapján születtek, illetve a platinum feletti elokat vettük figyelembe.


Topon nincs akkora meglepetés jelenleg, elég régóta a legjobbak között van Sion, most ráadásul már a választási aránya is jelentősnek mondható. A mérkőzések 54,37%-át képes megnyerni 6,8%-os választási és 1,43%-os tiltási arány mellett.

A Bone Plating sokat segített neki is, könnyebben átvészeli a mérkőzés korai szakaszát és egész jól bírja a gyűrődést a legtöbb matchupban. Tárgyak terén annyira nincs nehéz dolgunk, hiszen csak a tanktárgyakat kell figyelembe venni. attól függően, hogy milyen csapat ellen vagyunk. Az Abyssal Maszk, a Frozen Heart és a Thornmail mondhatni alap tárgyak nála, de előfordul itt még Righteous Glory, Gargoyle Stoneplate és néha még Banner of Command is, ami mostanság nagyon erős lehet a Baron minionokkal együtt. Rúnák terén leginkább az Arcane Comet a nyerő, de Koreában a Glacial Augment is előfordul. 


A dzsungelben farkasok lakoznak, mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy jelenleg Warwick a legsikeresebb dzsungeles. Ő is ez konzisztens szereplője egyébként a pozíciójának, hiszen az utóbbi pár patch-ben nem ment 53% alá a győzelmi aránya, jelenleg pedig 6,37%-ban választják és 2,72%-ban tiltják a mérkőzéseken.

Warwick az a karakter, akinek nagyon eltalálták a reworkjét, azóta pedig folyamatosan darál. Tárgyak terén sem egy nehéz eset, már az elején potik helyett Rejuvenation Beadet veszünk, hiszen eleget gyógyulunk a dzsungelben és hamarabb lesz meg a Tiamat. Ezt követően Cinderhulk, ha nagyon jól állunk befejezhetjük a Titan Hydrat, majd jöhetnek a tankos tárgyak. Ez megint csak helyzetfüggő, lehet Adaptive Helm, Randuin's Omen, elég csak megnézni az ellenfél sebzéstípusát, és az ellen felszerelkezni. Rúnák terén a Press the Attack a legnépszerűbb, azzal nem lőhetünk mellé.

Érdemes még megemlíteni második helyen Volibeart is, aki mindössze pár buff után 47%-ról 54%-ra ugrott győzelmek terén, ráadásul 4%-os választási arány mellett. Tényleg csak ennyi kellett volna neki?


A középső ösvény trónján per pillanat Anivia ül, pontosabban röpköd felette. 53,64%-os győzelmi arányával és 3,13%-os választási, valamint 0,38%-os tiltási aránya mellett stabilan tartja magát. Mindezen csak segítettek az új AP tárgyak, hiszen a Tear of the Goddess-ből épülő Archangel Staff több manát és CDR-t is ad neki, ami gyakoribb kombókra ad lehetőséget. Szintén jó kiegészítés főleg az ultijára az új Liandry's Torment, ami fokozatosan növeli a sebzését, valamint továbbra is tökéletes választás rá a Rod of Ages, főleg ebben a skálázódó metában. Burst karakterek ellen ott van az Abyssal Mask még, szóval elég sok eszköze akad mostanság.

Ami a rúnákat illeti, az Arcane Comet jó kiegészítés az amúgy is sok lassítás és kábítás mellé, könnyebb vele találni, illetve a nerfek ellenére, még mindig hasznos rajta az Unsealed Spellbook, hogy jobban alkalmazkodjon a helyzetekhez.

Itt is említésre méltó még Cassiopeia, aki Ryze mellett a másik nagy nyertese a 8.4-nek hiszen neki is segít az erősített Archangel Staff, valamint a Rylai's buffja is pozitívan érintette, nem beszélve a Liandry's Tormentről a méreghatásai kapcsán.


Az ADC-k terén már írtuk, hogy per pillanat Jinx az első számú választás. 52,31%-os győzelmi aránya van, 7,73%-os választási arány mellett, ami továbbra is folyamatosan nő, míg tiltani nem nagyon szoktak. A szeretett tárgyai közé tartozik elsősorban az Infinity Edge, ezt majdnem kivétel nélkül látni lehet rajta, amit leginkább a Statikk Shivvel és a Rapidfire Cannonnel egészíti ki a megfelelő támadási sebesség és kritikus csapás érdekében. Bizonyos esetekben a Runaan's Hurricane is feltűnik a táskájában, ezt követően pedig a többi választás már helyzetfüggő. Tankok ellen a Lord Dominik kötelező, míg a sok gyógyulással rendelkező ellenfelekkel szemben a Mortal Reminder. CC ellen QSS és Mercurial, orvgyilkosok ellen pedig Guardian Angel javasolt.

Rúnák terén nincs sok választási lehetőség, de nem is kell, a Fleet Footwork mindent biztosít számára, ami csak kell, vagyis plusz mozgási sebességet, némi sebzést és persze egy kis életerő visszatöltést.

A másik említésre méltó karakter itt Tristana, ő egyben a leggyakrabban választott karakter lövészként, 14,65%-ban kerül kiválasztásra és egy viszonylag biztonságos hős.


Támogató szerepben, talán senki meglepetésére természetesen Janna tündököl a legfényesebben. Ennyi pajzs, védelem és még gyógyítás mellett nem is véletlen, 53,8%-os győzelmi aránya van 12,55%-os választási arány mellett, ami egyszerűen eszméletlen.

Kötelező tárgyai bármi, ami növeli a gyógyítást és a pajzsokat. Ezek alapján tehát az Ardent Censer, és a Redemptiont szinte gondolkozás nélkül bármelyik mérkőzésen megvehetjük, CC esetén pedig a Mikael's Crucible is segít biztonságban tartani a lövészünket, vagy a midest akár, emellett ez is növeli a pajzsokat és gyógyításokat. Támogató tárgyakból pedig vagy az Ancient Coint, vagy a Spellthief's Edge a tuti, attól függően, hogy milyen stílusban szeretünk játszani. A Coin inkább passzívabb játékra ad lehetőséget, ahol tényleg csak védelmezünk, míg az utóbbival már lehet agresszívebben is mozogni az ösvényen.

A rúnaválasztás nem kérdés, Summon Aery a legjobb döntés, hiszen ez is erősíti a pajzsunkat, másodlagos ágon pedig a Resolve-ból a Revitalize kell még, szintén a pajzsok és gyógyítások miatt, hogy egy igazi két lábon lebegő kórházzá váljunk csapatunk számára.

Két supportot kell még kiemelni, akik szintén hasonló szerepet látnak el, vagyis életben tartják csapattársaikat, tehát Soraka és Nami is ringbe szállhatnak nyugodtan a maguk 51,33 és 52,82%-os győzelmi arányaikkal.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.