Az NVIDIA csak júniusban fogja bejelenteni az új, játékosoknak szánt szériáját

Valószínűleg még várni kell néhány hónapot.

Idén is érkezik az NVIDIA új videokártya szériája a játékosoknak, illetve a professzionális felhasználóknak egyaránt. A Tom's Hardware (illetve Igor Wallosek) értesülései szerint a gamereknek szánt modelleket csak júliusban fogja bejelenteni a gyártó a Computex 2018-on, a tömeggyártásuk pedig egy hónappal utána kezdődik meg. Ezek a mostani Pascal-architektúrák helyett Turing néven fognak futni, míg a HPC modellek valószínűleg az Amper nevet kapják. Ezeket a GPU-kat azonban már márciusban, a GTC-n leleplezheti a "zöld" gyártó.

A gamer kártyák névválasztása azért lehet érdekes, mivel a névadójuk, Alan Turing brit matematikus és informatikus neve sokkal jobban passzolna az HPC-s modellekhez. Turing többek között mesterséges intelligencia-kutatással és kriptográfiával (részt vett a II. világháborúban a német Enigma feltörésében) is foglakozott. Az ő nevéhez fűződik a Turing-teszt is (ezt gondolom senki nem gondolta volna), aminek a mesterséges intelligencia-kutatásban volt nagy szerepe. Ezzel a teszttel hivatott eldönteni Turing, hogy egy gép képes-e a gondolkodásra, avagy nem. Ezt azonban később rengeteg támadás is érte.

Így talán érthető, hogy miért is furcsálljuk a névválasztást az NVIDIA-tól. Persze erről még nincsen semmilyen hivatalos megerősítés, így az is lehet, hogy fals az információ. A "pletykát" mégis az teszi közel hitelessé, hogy Igor Walloseknek korábban már voltak jó értesülései.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

(Kép: mult-kor.hu; További felhasznált források: Turing-tesztAlan Turing)

Kövess Minket!