Az UOL szárnyal, a Schalke mélyrepülésben

Az UOL szárnyal, a Schalke mélyrepülésben

Sheepy a hamvaiból rakta össze a csapatot, míg Csacsiék tök utolsók a ligában.

Nem lehetnek túl boldogok a magyar rajongók, ugyanis a Vizicsacsival felálló Schalke04 újabb 0-2-es hétvégét produkált az EU LCS tavaszi szezonjának hetedik fordulójában, ezzel pedig egészen a tabella legaljáig csúsztak vissza. A kék-fehérek az elmúlt öt meccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni a Misfits ellen, és egyelőre nyoma sincs a bajnokság elején mutatott csapatjátéknak, számos egyéni hiba tarkítja a mérkőzéseiket még az olyan veterán játékosok oldaláról is, mint Csacsi vagy Nukeduck.

A magyar kiválóság számára különösen nagy jelentőséggel bírt a szombat esti összecsapás, ugyanis korábbi csapata, a Unicorns of Love ellen kellett volna megszakítaniuk rossz szériájukat - sikertelenül. Sheepy, az UOL edzője valami csodaszert adhatott az elmúlt hetekben a játékosainak, Samuxék ugyanis immáron 5 meccse veretlenek a bajnokságban, bár tegyük hozzá, hogy a top hárommal (G2, Fnatic, Vitality) nem találkoztak ezen mérkőzéseken.

Az eleje még egész jól indult, és bár Csacsi halt meg először a meccsen, tizenhét perc után még a Schalke vezetett. Aztán az UOL kompozíciója elkezdett beérni, Samux pedig folyamatosan kapta Tristanara a killeket, de az egész mérkőzést jól mutatja az a jelenet (a videóban kb. 2:20-tól), amikor Exileh 1v3-ba rávillan a három Schalke játékosra, akik pedig csak menekülnek előle. Az UOL pedig menekült a csapatharcok elől, nekik az 1-3-1 sokkal jobban feküdt volna, de esélyük se volt arra, hogy ezt megpróbálják. A vége egy 17-4-es mészárlás lett.

A nap legjobban várt meccse egyértelműen a Fnatic és a Vitality párharca volt, a két csapat már a playoff helyezésekért küzd, hiszen az első kettő egyből az elődöntőben találja magát. A Vitality komolyan bekezdett, Gilius és Jiizuke a "camp Caps" taktikát alkalmazva, gyorsan komoly előnyt adtak az olasz Azirjának. Mégis, hiába a 6-7 kill előny 15 perc alatt, Gilius billentyűzetéről egyszerűen lelopta valaki a Smite gombot, Európa legnagyobb szájú dzsungelese pedig el is dobta a Vitalitynek a meccset, miután a 46. percben Broxah egyszerűen beugrott az Elder Drake-hez 5 ember közé és lesmite-olta előle. Rekkles brutális, 8-0-4-et ment a meccsen, csúcsformában van a svédek sztárja.

A G2 hozta a kötelezőt a Giants ellen, de az H2K és a Splyce is győzni tudott. A tabella kiélezettebb, mint valaha, egészen a tegnapi meccsek végéig akár még mind a 10 csapat is végezhetett volna az első helyen. A Schalke a vereséggel most már biztosan nem fog. Négy meccse van még mindenkinek az alapszakaszból, innentől jön a hajrá, a tét a playoffba jutás, ahol már komoly vb pontokért megy a küzdelem.

A bajnokság állása:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Borítókép: Lolesports Twitter

Kövess Minket!