A WSE kihasználta az MTK botlását és parádés játékkal bajnok lett!

A WSE kihasználta az MTK botlását és parádés játékkal bajnok lett!

Egészen az utolsó fordulóig kérdéses volt, hogy kié lesz az aranyérem a Magyar FIFA18 Pro Clubs Bajnokságban.

A Wonder Stag e-Sports ugyan pontokat hullajtott az utolsó mérkőzésén a Hoongrain Esporttal szemben, de még ígyis egyel megelőzte a Hungarian Unity ellen a végsőkig küzdő MTK Budapest együttesét a HPCL 21-22. fordulójában, így elhódították a bajnoki címet.

Az első osztály utolsó fordulóinak eredményei:

Wonder Stag e-Sports 1-1 Hoongrain Esport
Hoongrain Esport 1-4 Wonder Stag e-Sports
MTK Budapest 2-0 Hungarian Unity
Hungarian Unity 1-3 MTK Budapest
Ciga FC 1-4 Titanium Cloud eSports
Titanium Cloud eSports 5-1 Ciga FC
Dr. Relax Esports 10-0 AS Koma FC
AS Koma FC 0-7 Dr. Relax Esport
Kabbe a Passzt 1-6 Mennyei Megyei
Mennyei Megyei 2-2 Kabbe a Passzt

A Natio Hungarica megkapta mind a 6 pontot a már nagyjából megszűnt Kelo Team ellenében.

Az első osztály végeredménye:

Előbb az MTK Budapest meccselt vasárnap 20 órakor a Unity ellen. Már az első mérkőzésen érezhető volt a kékek frusztráltsága, nem igazán tudtak koncentrálni és rengeteg hibával játszottak. A hat pont kötelező lett volna a bajnoki remények életben tartása szempontjából, de a kezdő sípszó után látszódott, hogy valami nincs rendben a fejekben. A Unity már az első negyedóra után vezetett, amire még tudott reagálni érdemben az MTK, utána viszont a további két találattal már nem tudtak mit kezdeni, így a Unity otthon tartotta a 3 pontot, aminek a későbbiekben nagy jelentősége lett. Ráadásul ezzel nagyon nehéz helyzetbe került az aranyérem után vágyódó budapesti gárda. A visszavágón sokat nem javult a játékuk, ettől függetlenül két gólt azért összehoztak és végül megnyerték a találkozót, de a sorsuk immáron nem a saját kezükben volt.

A WSE azzal a Hoongrainnel találkozott, akik kiejtették őket a magyar kupából. Egyrészt volt törleszteni valójuk, másrészt az odavágó diadala után már bajnokként léphettek volna újra pályára. Elsöprő erővel lendültek támadásba a csodaszarvasok, így nem telt el sok idő jöttek is a gólok. Egy félidőt követően már megnyugtató 2-0-ás előnyre tettek szert, aztán újabb kettőt szereztek még a következő 25 percben. A hajrában szépítésre még futotta a Hoongrain erejéből, de semmit nem tehettek, hogy megállítsák a bajnoki cím megszerzésében a Wonder Stag eSports együttesét. A visszavágó már csak formalitás volt, látszott, hogy alábbhagyott a WSE lendülete, hátrányba is kerültek, majd a lefújás előtti pillanatokban azért kiegyenlítettek.

A Ciga FC foglalta el a forduló előtt a tabella harmadik helyét, továbbá 2 ponttal vezetett a Unity előtt. Mivel az utóbbi csapat az MTK ellen bezsebelt három pontot, így mindenképp hajtaniuk kellett, hogy bebiztosítsák a bronzérmet. Azonban hatalmas vereségbe futottak bele a Titanium Cloud eSports ellen, hiszen oda-vissza kitömték őket, ezzel pedig elbukták a harmadik helyért folyó harcot.

Az első osztályból a Kelo Team és az AS Koma kiesett, a Natio Hungaricanak azonban meg van a lehetősége az osztályozó összecsapásra, melyet vasárnap 20 órakor rendeznek. A gólkirályi címet a tavalyi után ismét Karika (Wonder Stag) szerezte meg 25 találattal, a legtöbb gólpasszt jegyző játékosa pedig a mezőny kevés női játékosának egyike, Fruzsi (MTK Budapest) lett 13 assziszttal.

A szezon álomcsapata: Ciprus (MTK Budapest eSport) - Latyak (MTK Budapest eSport), Arsenalfan (Dr. Relax Esport), Pityke (Wonder Stag e-Sports), Kiccsibee (Mennyei Megyei) - Rácz Bandi (MTK Budapest eSport), Soso (Wonder Stag e-Sports), Majorosi Krisz (MTK Budapest eSport), Nyári István (Dr. Relax Esport) - Karika (Wonder Stag e-Sports), Ezioo (Hoongrain Esport)

A másodosztály utolsó fordulóinak eredményei:

Magic GYAKAdémia 1-3 Real Leyendas
Real Leyendas 4-0 Magic GYAKAdémia
Puskás eSport 7-0 INFINITY ESPORT
INFINITY ESPORT 2-6 Puskás eSport
DVSC eSport 2-3 DVTK Pro Club
DVTK Pro Club 3-0 DVSC eSport
Infernolan Team 0-4 HUNs Ultras
HUNs Ultras 4-2 Infernolan Team
Fattyjayz 1-2 Snapsz FC
Snapsz FC 1-4 Fattyjayz
Hungarian's Arrows 0-2 DrinKing Team11
DrinKing Team11 2-3 Hungarian's Arrows

Az alsóbb osztályt a szezon második felében szenzációsan futballozó Real Leyendas nyerte meg, miután kétszer is könnyedén nyert a GYAKAdémia ellen. Az utolsó 9 mérkőzésüket behuzták és ezen idő alatt mindössze csak 4 gólt kaptak. A második helyre a szintén sokat javuló Puskás eSport jött fel, miután ők is elég erős hajrát produkáltak, az Infinity ellen például 13 találatot jegyeztek. A harmadik helyért azonban ádáz csata dúlt.

A DVTK és a DVSC nem akármilyen hagyománnyokkal rendelkező sportklub, a hétvégén pedig egymás ellen dönthettél el a bronzérem és a feljutásért járó osztályozó hely sorsát. Az utolsó forduló előtt a DVTK öt ponttal volt lemaradva, tehát nekik csak a 2 győzelem volt elfogadható eredmény. Tulajdonképpen a debreceni gárdának egy döntetlen után zsebben lett volna a dobogó legalsó foka.

A DVTK alakulata azonban minden eddiginél nagyobb elánnal indult rohamra. Már az 5. percben vezetést szereztek, de igazából egyik csapat sem feltartott kezekkel lépett pályára. Nem sokkal rá megérkezett az egyenlítés is, de az iram nem, hogy alábbhagyott volna, hanem egyre csak fokozódott. Jó néhány helyzetet követően az első félidő végén a DVTK megint magához ragadta az előnyt. A szünet után viszont minden ott folytatódott, ahol a sípszó előtt abbamaradt. A hajdúságiak már az 54. percben egalizáltak, aztán még fel sem ocsúdtak felhőtlen ünneplésükből, a DVTK újra betalált. A mérkőzés hátralevő részében ment még az adok-kapok, nagyobbnál nagyobb helyzetek maradtak ki, az eredmény viszont már nem változott. A visszavágón pedig a DVTK hengerelt, legalábbis az eredményből ez tűnik ki, azonban hozzátartozik a sztorihoz, hogy a DVSC-nek semmi sem jött össze. Becsülettel mentek előre és próbálkoztak, de vagy eltévesztették a kaput vagy Szuhanyik védett nagyokat. A DVTK a kettős győzelemmel fel lépett a harmadik helyre és osztályozót játszhat majd a hétvégén. A gólkirályi címet Gabem_cbs (DVSP eSport) szerezte meg 36 találattal, a legtöbb gólpassz Garaba Roland (Real Leyendas) nevéhez fűződik, 17 assziszttal.

A szezon álomcsapata: AkosTheBest (Real Leyendas) - MisiSzerda (DVSC eSport), Sebő Lajos (Puskás Akadémia eSport), Balogh Csanád (Real Leyendas), Aberlor (Snapsz FC) - Fodor Tomi (Fattyjayz), Janabarca (Puskás Akadémia eSport), XxBSD24xX (Real Leyendas) Garaba Roland (Real Leyendas) - Gabem_cbs (DVSC eSport), Leikauf Tibor (Puskás Akadémia eSport)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!