Hirdetés

A Facebook már a Gfinity Elite Seriest is elcsábította

Az ESL után a Gfinity sem tudott nemet mondani a Facebook ajánlatának.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az ESL Pro League meccseit az idei szezontól kezdődően csak a Facebookon keresztül lehet követni, aminek valljuk be nem sokan örültek. Az EPL-t azóta sem nézik annyian, mint azt tették korábban a Twitch-en, ennek pedig egyértelműen az az oka, hogy a közvetítést a híres közösségi oldalon keresztül kellene követni.

Két nagy CS:GO versenyt is csak Facebookon követhetünk a közeljövőben

Az ESL One Cologne és az EPL is csak a Facebookon lesz látható, köszönhetően a két cég négy éves együttműködésének.

A Gfinity nem olyan rég jelentette be, hogy a 2018-as évre a közvetítésük átköltözik a Facebookra. Az egyesség az összes UK meccsre vonatkozik, arról viszont még semmilyen információ nincsen, hogy az ausztráliai részleg is a ezen az oldalon keresztül fogja-e adni a versenyeit. Tavaly ilyenkor aligha gondoltuk volna, hogy a legnépszerűbb közösségi oldal négy e-sport céggel is megtud állapodni. Ez a négy pedig a következő:

  • ESL - ESL Pro League és az ESL One széria
  • Hi-Rez Stuidios - Paladins Premier League
  • Twin Galaxies - a közelgő H1Z1 Pro League
  • Gfinity - az Elite Series

2017-ben a Gfinity nagyobb hangsúlyt fektetett a TV-s közvetítéseire, mint korábban, viszont úgy látszik, hogy ez az ötlet kudarcba fulladt. Hiába a BBC Three, a BT Sport és az Eleven Sports-os közvetítések, úgy látszik nem termel még elég nézőt a TV-n követhető e-sport. Ahogyan azt már korábban említettem az ESL-nek is komoly gondjai akadtak a nézőszámmal, mióta átköltöztek a Facebookra. Nagy valószínűséggel a Gfinity FIFA18, Rocket League és Street Fighter V adásait sem fogják annyian követni, mint azt alapból a leghíresebb streamer oldalon, a Twitch-csen tennék. 

Az, hogy a Facebook milyen nagy cégeket hódít majd még meg a későbbiekben egyenlőre sűrű homály, viszont tartsuk szem előtt az FB intézkedéseit, ugyanis minél több céggel tudnak megállapodni, annál több nézőt tudnak átcsábítani a Twitch-ről. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?