FIFA18 játékost igazolt a Fradi!

FIFA18 játékost igazolt a Fradi!

Számos magyar hagyományos sportegyesület után hazánk egyik legnagyobb klubja is belépett az e-sport világába.

A zöld-fehérek a 25 éves Novák Dánielt, ismertebb nevén Gogetinho-t igazolta le a mai napon. Nem véletlenül figyelt fel rá a Ferencvárosi Torna Club, hiszen az elmúlt hetekben rendkívüli teljesítményt nyújtott, miután veretlenül jutott túl a nyílt, majd a zárt V4 Future Sports Festival PS4 selejtezőin.

Az FTC ezzel együtt az elektronikus sportok iránt érdeklődő fiatalságot igyekszik még jobban megismertetni a labdarúgás szépségeivel.

"Figyelni kell az idő szavára, az e-sport nemzetközi szinten dinamikusan fejlődő szakág, amelybe olyan klubok szálltak már be, mint az angol Manchester City, a francia Paris Saint-Germain, a holland Ajax vagy a lengyel Legia. Mi kifejezetten a labdarúgáshoz kötődően kezdünk foglalkozni az e-sporttal, reméljük, hogy ezzel is közelebb tudjuk hozni a fiatalokat a valódi futballhoz. Természetesen azzal a céllal csatlakozunk mi is, hogy a csúcsra érjünk." -nyilatkozta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Novák Dániel korán megismerkedett a videojátékokkal, leginkább azonban a FIFA kötötte le, tehát nem véletlen, hogy ebben a játékban igyekszik kihozni magából a legjobbat. Volt olyan idő, amikor még a hagyományos labdarúgást is űzte, majd aztán a játékvezetésbe is belekóstolt, az elmúlt években pedig szoftverfejlesztőnek tanul. Nem a V4 lesz az első offline verseny, amelyen részt vesz, hiszen korábban számos kisebb-nagyobb hazai tornán is diadalmaskodott már. Nicknevét az egyik legismertebb anime, a Dragon Ball ihlette, Gogeta nevét azonban egy brazilos toldalékkal egészítette ki, így született meg a Gogetinho.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Ferencvárost képviselhetem, örömmel szerződtem a Fradiba. Úgy érzem, hogy a klub támogatásával még több energiát tudok az e-sportba fektetni, és bízom benne, hogy így még sikeresebb leszek." –nyilatkozta az FTC első e-sport versenyzője.

Gogetinho a Fradi e-sportolójaként először a március 23 és 25 között megrendezett V4 Future Sports Festivalon méretteti meg magát.

A versenyről további információkat itt találtok!

Képek: fradi.hu

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!