Új névadó szponzor állt be a most már WiLD by Lagardère Sports mögé!

Nagy nap ez a hazai LoL egyik legidősebb csapatának, ugyanis a WiLD a mai napon megállapodott a Lagardère Sports Hungary Kft-vel, aki névadó szponzora lesz mostantól!

A WiLD már hosszú évek óta egy meghatározó része a hazai e-sportnak, és nem feltétlenül csak a LoL-ban, hiszen van csapata a Rainbow 6 Siege-ben, újabban pedig a Battalion felé is nyitottak régi Call of Duty 2 felállásukkal. A szerződés nyélbeütéséért természetesen a WiLD alapító tagja, tulajdonosa és egyben managere, Pálfy Tamás, a Lagardère Sports Hungary részéről pedig Siklósi Csaba felelt. Az együttműködés első körben egészen 2019 június 30-ig tart majd, ebből is látszik, hogy elég komoly szándékai vannak mindkét oldalnak.

De mit is érdemes tudni Lagardère Sports Hungary-ról? Ők üzemeltetik a Groupama Arenát, a Ferencvárosi Torna Club-nál pedig a marketing tevékenységekért is felelnek, mint ügynökség. Egyébiránt a Lagardère Group egyik leányvállalata, mely nemzetközileg is aktívan részt vesz az e-sport építésében.

Világszinten számos más komplex funkciójú stadion marketing tevékenységéért felelnek Brazíliától kezdve, Németországon át, egészen Szingapúrig. Emellett olyan klubokkal is szoros kapcsolatban állnak, mint a a Hamburger SV, az Eintracht Frankfurt, a Borussia Dortmund, a Juventus, vagy épp a párizsi PSG.

De hogy e-sportokhoz közelebbi példákat mondjunk, nem is kell messzire menni, elég csak az EU LCS-re tekinteni, ahol az H2k-nél, a Splyce-nál, és az UOL-nál is ellátnak hasonló teendőket, a CS:GO világában pedig az SK Gaming fűződik hozzájuk. Nagy nevek ezek mind, a magyarországi WiLD pedig ezen elit klubnak lesz mostantól a része.

Lagardère Sports and Entertainment a Lagardère Group egyik ágazataként üzemel és több, mint 15 éves tapasztalatra tekinthetnek vissza a szakmában mind stadionfejlesztés- és menedzsment terén. Lagardère Sports ráadásul exkluzív megállapodással lépne be a hazai e-sportba, a WiLD-on keresztül. Nem titkolt céljuk, hogy nem csak és kizárólag a csapat érdekeit szeretnék szem előtt tartani, hanem az egész hazai e-sportét és vállvetve, közös erőfeszítések árán mozdítanák előre azt.

És hogy mit jelent ez a gyakorlatban? A WiLD játékosainak ez egy nagyon fontos lépés lesz afelé, hogy hivatásos, fizetett játékosokként jelenhessenek meg a versenyeken. Ez egyben azt is jelenti, hogy ezáltal több idejük és lehetőségük lesz majd a gyakorlással foglalkozni, mely évek óta visszafogja a hazai e-sportolókat.

Kíváncsian várjuk majd a további fejleményeket ezzel kapcsolatban, és hogy milyen hatással lesz majd nem csak a WiLD, de a teljes hazai e-sport fejlődésére, hiszen egy ekkora név megjelenése mindig nagy port tud kavarni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!