Gaben is elismerte, hogy a PUBG a minden idők egyik legsikeresebb játéka Steamen

Hamarosan pedig újra jönnek a Valve saját játékai.

Rengeteg cikk született már arról, hogy a PUBG milyen sikersztorit vitt végbe a tavalyi és az idei évben. A battle royal játékmóddal gyakorlatilag letarolták az FPS piacot és irtózatosan sok játékost (és streamert) vonzottak be. Ennek természetes velejárója az is, hogy a fejlesztő cég, a PUBG Corp. hatalmas pénzösszegekhez jutott. Maga a játék 30 euró (bár egyes országokban ez akár 15-ig is lemehet) és akkor még nem számoltuk azt, hogy a mikrotranzakciókból is csurrant-cseppent valami.

Az egyik legnagyobb, játékokkal foglalkozó portál, a PCGamer a Valve washingtoni stúdiójában járt, ahol a Steam "atyja" Gabe Newell is elismerte, hogy a szeretett battle royal játékunk bizony ott van a top 3-mas Steam "örökranglistán", ergo rengeteg pénzt hozott. Annak a bizonyos "top 3-nak" a többi tagját nem ismerjük, ám jó esélyekkel lehet benne a Dota 2, a CS:GO vagy a Team Fortress 2 is.

Nyilván a PUBG sokkal kevesebb embert ért volna el a Steam és a CS:GO nélkül, hiszen egy bejáratott platform –a Steam– már adott volt, ahol könnyen megtalálták a célcsoportjukat. Ehhez még nagyban hozzájött az is, hogy a Steam népszerűségének egy hatalmas szeletét a CS:GO játékosok adják -akik mostanában szeretnek duzzogni, hogy mennyire elhanyagolt szeretett FPS-ük. Erre volt tökéletes alternatíva a PUBG.

Egyéni vélemény, ám szerintem az is sokat hozzádobott a sikerhez (bár nem annyira, mint a fent említett okok), hogy Steamen tudtak Steam Wallettel is fizetni. A CS-s skinpiac elég aktív, így ha volt néhány magasabb értékű skined, akkor azokat gyorsan elpasszoltad marketen és már nem is kell kártyával fizetned.

Gaben arról is beszélt, hogy a játékfejlesztés helyett az utóbbi időben a hardverekre és a technológiára helyezték a hangsúlyt (például a különféle Steam VR szenzorok vagy a játékvezérlők), ám hamarosan új játékokkal térhetnek vissza, ilyen például a Dota 2-re épülő kártyajáték, az Artifact. Sőt, még azt is kijelentette, hogy hiba volt a cégtől, hogy nem kezdett játékfejlesztésbe a CS:GO és a DOTA 2 sikerei után. De most, hogy előttük van a példa, már tudják, hogy merre kell indulniuk, ez lehet egy kártyajáték, de szinte biztos vagyok abban, hogy kapunk egy Battle Royale játékot is.

A Valve a TI7-en jelentette be legújabb játékát!

A világbajnokság nem maradt bejelentés nélkül, de erre talán senki sem számított!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!