Warwick a csúcson: mindenki kedvenc Zaun-szülött farkasa rég volt ennyire használható

Warwick a csúcson: mindenki kedvenc Zaun-szülött farkasa rég volt ennyire használható

Lévén az elmúlt pár patch igen jót tett neki, az utóbbi időben Warwick feltűnően remekül érzi magát a dzsungel berkeiben és egyenlőre nem úgy néz ki, hogy ez egyhamar megváltozna.

Az elmúlt időszakban Warwick ismét egy újabb aranykorát kezdte élni, ez pedig nem lehet véletlen. Az öreg, egyszerű és unalmas, hatos szint előtt aligha használható hősből, élvezetes és játszható hőssé, immáron pedig jó ideje egyúttal a Rangsorolt meccsek gyakori szereplőjévé vált. Hogy miért? Lent megtudhatjátok, néhány, a működéséről szóló tipp kíséretében.

Az alapok

Képességeit tekintve, megéri Q-val indítani a leash nélküli kezdéshez. Az első 6 szinten a Q után W, E, W, W, R, sorrendben rakjuk a pontokat, majd ezt követően Q > E > W priort kövessünk, és az R kitételét amikor csak lehetőségünk van rá. A Q elég sebzést és életlopást biztosít nekünk a dzsungelben, míg a W előnyben részesítése kis szinten hatalmas mobilitást ad, pont eleget ahhoz, hogy segítségével könnyedén elkaphatjuk az alacsony élettel kint maradókat. Amint ez biztosítva van, mehetünk a nagyobb sebzésre, végül pedig a tankos E képességre.

Idézői képességek: Értelemszerűen az egyik választásunk Smite lesz. A másik általában Flash. Kezdők használhatnak Ghostot is, de a W általában elég extra sebességet biztosít ahhoz, hogy ne csak az orrunkig tudjunk elugrani.

Tárgyak: Skirmisher's Sabre: Cinderhulk/Csatározók Szablyája: Parázsbehemót, Titanic Hydra/Titánhidra, Ninja Tabi/Tolvajsurranó, Spirit Visage/Szellemarc, Deadman's Plate/Holtak vértje, Thornmail/Tüskevért

Az elején a sorrend mindenképpen a következő legyen: Szablya, Alap cipő, Tiamat, Parázsbehemót, Titánhidra.

Ez után szituációfüggő, érdemes a Szellemarccal folytatni, mivel a passzívja már-már powerspike-nak számít Warwicknak, de a többit embere –és meccsfelállás– válogatja.

Rúnák tekintetében az alábbit ajánljuk:

0123

Ez a legtöbbet választott felállás, legyen szó kis- vagy nagy elo-ról. Az egyszerű ok, hogy működik. Passzol Warwick képességeihez és játékstílusához és bár más opció is működőképes lehet, ami jól bevált, kár kockáztatni. A kísérletező kedvűek próbálkozhatnak a Domination ággal, esetleg másodlagos Resolve ággal is.

Hogyan is működik, miért is válasszam?

Gyorsaság: Warwick nem igényel sem segítséget az első camphez, sem életerőitalt és még így is szinte teljes életerőn tudunk majd elsétálni. Helyette Rejuvenation Bead/Fiatalító gyöngy a kötelező tárgy kezdésnek, ami már alapból lejön a Tiamat árából. A Tiamat megvétele után a dzsungel végigjárása még inkább felgyorsul (Raptorok, Krugok jelentősen), temérdek időt adva ezzel az ösvények aktív látogatására.

Erős early game: Ha valaki elég bátor ahhoz, hogy megkeresse a farkast a saját odújában, jó eséllyel ott fogja hagyni a fogát. Még ha hátrányban is van, Warwick képességei, a sebzéscsökkentés, életerőtöltés és támadási sebesség kitűnővé teszik az egy-az-egy elleni harcban, ami már a játék első percétől olyan ellenfélként kell számon tartani, akit egyik ösvény sem hagyhat figyelmen kívül.

Kitűnő pick-up készség: Főleg alacsonyabb divíziókban, az emberek hajlamosak tolni az ösvényt, kint maradni azért az extra minionért, még akkor is, ha éppen egy harc után, alacsony életerővel teszik. Ez tökéletes számunkra, ugyanis a W segítségével rengeteg könnyű aranyat zsebelhetünk be, még akkor is, ha az ellenfél Flash-el próbálkozik.

Egész térképre kiterjedő kontroll: Amikor egy hős 50% életerő alá esik, fülében dobolni kezd a harci dob, ami farkasunkat szólítja vadászatra. Ebből mi csak jól jöhetünk ki. Amennyiben a passzív játék mellett döntenek életük visszatöltéséig, ösvényen lévő társaink fellélegezhetnek, az ellenfél farmot veszít. Amennyiben pedig bátorkodnak minden elővigyázatosság nélkül tovább nyomulni, ismét ingyen arany ütheti a mancsunk.

Kétféle játékstílus: Warwick lehetővé tesz aktív és passzív játékstílust is, anélkül, hogy akármelyikből is nagyon rosszul jönne ki. Amennyiben az ösvények terrorizálását választjuk és jól is tesszük azt, a játék hamar véget érhet, a mi javunkra. De ha valaki a biztos kezdést választja, akkor sem kell aggódnia, Warwick gyorsan végzi a dzsungel takarítását és remekül scale-el, biztosítva az elvárható sebzést és tankosságot, korai gyilkolás nélkül is.321

Amire ügyelni kell

Csapatharcok: Warwick egyszerre egy célpontra tud csak koncentrálni. Így amennyiben a menet túlságosan elhúzódik, ha nem vagyunk elég óvatosak, egy jól orientált csapat könnyen lehámozhatja a kutyát a szalonnáról.

Higany selyemöv: Warwick allergiás a higanyra... vagy a selyemre. Talán mindkettőre. És amennyiben az ellenfeleink betáraznak belőle, könnyedén levédhetik legfőbb fegyverünket, a végső képességet, ezzel megfosztva őt hatékonysága egyik kulcselemétől. Pozitívum, hogy ezzel elmegy egy tárhelyük és a varázsellenállás nem fog sokat segíteni, ha egyszer a karmos mancsok közé kerülnek.

Gyógyításcsökkentő tárgyak: Warwick halhatatlansága Q képességében és a Szellemarc passzívjában rejlik. Amennyiben nem uraljuk eléggé a játékot és az elhúzódik, a meccs késői szakaszában egyre több olyan tárgyal találjuk majd szembe magunkat, amik drasztikusan csökkentik majd életben maradási képességeinket és esélyeinket.

Na, ezek után ki a jófiú?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.