Egyelőre csak custom mapeken mutatkozik be a Flare Gun, de mire is lesz jó pontosan?

Egyelőre csak custom mapeken mutatkozik be a Flare Gun, de mire is lesz jó pontosan?

Elsőre talán furcsa lehet, hogy pont egy jelzőpisztoly került be egy olyan játékba, ahol az elsődleges célunk más játékosok eltüntetése, márpedig ezzel nem fogjuk sebezni őket, de a haszna meglesz!

Bemutatkozik tehát a Flare Gun, amit nemrég kaptunk meg, köszönhetően a legutóbbi content patch-nek. De tulajdonképpen hogyan is fog működni, illetve mi a célja a fegyvernek? Hát egy dolgot elárulhatunk biztosan, embereket nem fogunk vele ölni, még akkor sem, ha két méterről arcon küldjük vele az ellenfelet. Nem hangzik túl hasznosnak mi? Aggódni azért nem kell, nem is ez lesz a célja!

Egy új fegyver került be a Custom játékokba -Jöhet a Flare Gun

Ahol fellőjük, oda bizonyos idő múlva kapunk egy airdropot - amiért indulhat a harc!

Az biztos, hogy éles meccseken egyelőre nem látni, így csak azok tudják kipróbálni, akik rá tudnak csatlakozni egy-egy custom szerverre. De mit is csinál a Flare Gun? Nos, mondhatni megidéz egy erősebb droppot, amit akár Flare Dropnak is nevezhetünk. Tartalmát tekintve, két sima dropnak fog megfelelni, vagyis két ládányi tartalommal esik majd le az égből és ugyanúgy egy repülő hozza. A fegyvert a pisztolyok helyére rakhatjuk és mindig lesz mellett pontosan egy lövedék. Ha több Flare Gunt is találunk, a töltényt fel tudjuk szedni, de egyszerre csak egy fegyvert, többnek nem is lenne értelme.

Tüzelésnél arra kell majd figyelni, hogy mindig pontosan a fejünk fölé célozzunk. Ekkor fogjuk ugyanis behívni a repülőt, ami a kilőtt lövedék közelében dobja ki a dupla csomagot. A használatával azért óvatosan bánjunk, mert elég sokáig fent marad a lövedék az égben és a pálya minden részéről látható, sőt, egy a hangot is hallani lehet majd, ha valaki fellő egy ilyet. Mivel nem tudunk pontosan magunk fölé célozni, valahol a 150 méteres körzetünkben fog fennmaradni a lövedék és a csomag is oda érkezik majd. Mivel a gép viszonylag lassan ér oda, jobb ha felkészülünk hivatlan vendégekre, elvégre ki ne szeretne egy dupla droppot magának?

Érdemes az időzítésre is figyelni, mivel egyszerre csak egy olyan repülő lehet a pályán, ami flare droppot hoz. A sima gép az külön kategória. Ha már valaki behívta és mi is fellőjük a lövedéket, akkor nem fog semmi történni. Meg kell várni, amíg elhagyja a pályát. Ami pedig a tartalmat illeti, mint említettem, ugyanazokat a dolgokat fogjuk találni benne, mint egy sima dropban, csak épp kétszeres adagban. Arra viszont figyeltek a készítők, hogy nem lehet benne duplikált fegyver, tehát minden esetben két különbözővel gazdagodunk. Mellette ugyanúgy lehet benne scope, medkit, adrenalin és a szokásos fegyverek (AWM, M24, Groza stb.). 

Egyébként ha mégis arra adnánk a fejünket, hogy másra lőjünk a Flare Gunnal, szomorúan tapasztalhatjuk majd, hogy a lövedék sebzés okozása nélkül pattan le róluk és hiába ég olyan fényesen, akkor sem sebez, ha valaki konkrétan belefekszik. 

Ha netán a fejünkre esne, akkor a drop megáll a levegőben és elvileg gond nélkül kimászhatunk belőle, ha pedig járgányra, nos robbanni nem fog, de az biztos, hogy fog fura dolgokat művelni, így ha lehet ne álljunk be kocsival alá. Ami a Flare Gun megjelenési helyeit illeti, a tesztelők az alábbi helyeken leltek rá.

Ha pedig Miramarra vinne az RNG, akkor itt keressétek őket!

Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy nem sok értelmét látják ennek a fegyvernek, legalábbis Ernagelen, a pálya túlságosan nagy ahhoz, hogy például a lehívásokat büntetni lehessen és tényleges harcok alakuljanak ki érte. Ezzel nem azt mondom, hogy ez teljesen kizárt, de például gyalogszerrel simán lehet, hogy nem fogunk odaérni időben. Szerintük ez a fegyver sokkal inkább majd a hamarosan megjelenő 4x4-es pályára lesz tervezve, ahol már alapból kétszer ilyen gyorsak lesznek az események és ott igazi káosz alakulhat ki ennek köszönhetően, nem kevés tűzpárharccal együtt.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!