17 évesen jutott be a FIFA Global Series 128 legjobbja közé Gabinho

17 évesen jutott be a FIFA Global Series 128 legjobbja közé Gabinho

Egy torna mind felett! Jött, futballozott és győzött! Gabinho a FUT eWorld Cup kapujában.

Ki gondolta volna, hogy 2018-ban Budapesten rendezik majd meg az első FIFA Global Series egyik selejtező állomását. A V4 Future Sports Festival elhozta hazánkba az EA legnagyobb e-sport versenysorozatát, a játékosok pedig óriási esélyt kaptak, hogy a régióból felemelkedhessenek. Az Xbox One és a Playstation 4 győztesei a hivatalos FUT eWorld Cup Playoff rendezvényre jutottak ki, amelyet júniusban rendeznek, pontos helyszínről egyelőre azonban nincs információ.

Négy magyar játékos kezdte meg március 23-án a FIFA18 küzdelmeket a V4-en, PS4-en zyks és a Fradi színeiben Gogetinho, Xboxon pedig az első versenyén induló Gabinho, valamint a DVSC e-sportolója molnargabo.

Nagy elánnal indultak neki a csoportmérkőzéseknek, aztán mind a négy játékos a saját történetét élte át a verseny során. Míg zyksnek az erőfeszítései ellenére sem akart összejönni a továbbjutás, addig Gogetinho csak a csoport esélyesétől, Milosztól szenvedett két vereséget, de a második helyen tovább ment. Molnargabo tulajdonképpen lefocizta ellenfeleit, igaz kétszer döntetlenre végzett, de ez nem befolyásolta a csoportelsőségét. Gabinho sztorija az A jelű kvartettben viszont egy Shakespeare-i drámára hajazott. Rögtön egy adok-kapok győzelemmel kezdett Csibazz ellen, aztán Tottinho ellen egy gólváltást követően végül alul maradt. A lengyelek egyik nagy esélyese szintén egy öt gólos találkozón bizonyult jobbnak tőle, a visszavágókon ezért nem nagyon volt már hibázásra lehetőség. Csibazzt sikerült megint legyűrnie, majd El Polako ellen egy kulcsfontosságú mérkőzésen lépett pályára, dacára azonban a jó játékának, megint a lengyel esportoló felé billent a mérleg nyelve. A matematika csodás világát segítségül hívva kiderült, hogy 2 góllal kellene legyőznie Tottinhot a továbbjutás szempontjából. A 83. percig úgy tűnt (2-1-re vezetett), a második magyar indulónkat is búcsúztatni kényszerülünk, de Gabinho ezt másként gondolta, majd hihetetlen higgadtsággal és érett játékkal begyötörte a harmadik, egyben továbbjutást érő gólját is.

Az első nagy tettet tehát végrehajtották a magyarok, főleg Gabinho, aki megjárta a mennyet, majd a pokolból jött vissza és küzdötte be magát a folytatásba. Aztán rögtön a több nagy versenyt is megjárt molnargaboval küzdhetett meg a felső-ágon. Óriási taktikai csatában végül felülkerekedett honfitársán. Ezután El Polakoval nézhetett ismét farkasszemet, a meccs pedig olyan szoros volt, hogy végül csak büntetőkkel dőlt el Gabinho javára. Az alsó-ágról molnargabo visszatért és elszántabb volt, mint valaha. A magyar nemzeti selejtezőhöz hasonlóan a vigaszágról igyekezett revansot venni. A lassan profivá érett Gabinho elképesztő magabiztosságról és labdabiztosságról tett tanúbizonyságot és most sem hagyott igazán esélyt magyar vetélytársának.

Egyetlen ellenfél állt már csak az álom megvalósításának kapujában, ez pedig nem más volt, mint Riptorek, a veretlen PS4-es lengyel. A pénzfeldobás után kiderült, hogy Xboxon kezdenek. Hol az egyikük, hol a másikuk hálója szakadt ki majdnem, potyogtak a gólok, végül Gabinho örülhetett, 4-3-ra győzött. Aztán konzolt váltottak és az igazi próbatétel itt várta a fiatal magyar játékost. Ami ezen a meccsen történt, arra nagyon nehéz szavakat találni. Úgy verte el el több góllal is Riptoreket, hogy egy jó ideje nem igazán fogott a kezében PS-es kontrollert, ellenfele pedig nem hitt a szemének. Igaz, hogy a lengyel srác szerzett vezetést, de ezt követően egymás után lövöldözte Gabinho a gólokat. 4-1-nél állt meg, a lefújást után pedig mindössze 17 évesen ő lett az abszolút bajnoka a V4 Future Sports Festivalnak.

Riptorek mérkőzés utáni első mondata:

"Soha többet nem akarok ellene játszani, nagyon jól játszik"

Ez azonban a pénznyeremény, a presztízs és a kupa mellett nem valami végét, hanem valami kezdetét jelenti Gabinho számára.

Az első hivatalos FIWC 2004-ben Svájcban került megrendezésre, az évek során azonban a versenysorozat jelentősen kinőtte magát. 2010-ben a FIWC először jelent meg a Guinness World Recordsban, de az igazi rekord 2013-ban következett, amikor több mint 2,5 millió játékos regisztrálta magát a tornára. Eddig egyetlen magyar játékos került a végső gyözelem küszöbére, 2005-ben Mokos Gábor kapott ki a döntőben az angol Chris Bullardtól 5-2-re, ezzel ezüst érmet szerzett.

Az idei kvalifikációs turné - az EA SPORTS FIFA 18 Global Series - számos lehetőséget kínál a játékosok számára, hogy továbbjussanak a FIFA 18 Global Series Playoffba:

  • FIFA Ultimate Team Champions Cups
  • FIFA eClub World Cup
  • Official League Qualifying Competitions
  • Licensed Qualifying Competitions (ide tartozott a V4)

Idén először Budapestről is ki lehetett jutni a Playoffba a V4 Future Sports Festivalnak köszönhetően. El Polako és molnargabo is több selejtezős tornán szerepelt már, de egyelőre még nem tudták a rájátszásba kvalifikálni magukat.

  • EA SPORTS FIFA 18 Global Series PlayStation 4 Playoffs (64 játékos)
  • EA SPORTS FIFA 18 Global Series Xbox One Playoffs (64 játékos)

Júniusban Gabinhora egy 64 fős mezőny vár majd Xboxon, melyből a legjobb 16 játékos juthat ki a világbajnokság döntőjére. A legnagyobb bajnokoktól kezdve, a legügyesebb újoncokig mindenki részt vesz ezeken a tornákon, nem lesz tehát egyszerű eldönteni ki lesz a virtuális futballpályák 2018-as koronázatlan királya. Játéka, taktikája és meglepő magabiztossága azonban rengeteget segíthet Gabinhonak az előtte álló úton, melyről természetesen folyamatosan beszámolunk majd a jövőben. Egy álom megvalósult, de a következő még csak most kezdődik számára.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!