Molnargabo Manchesterben újra a FIFA elitjével találkozik

Molnargabo Manchesterben újra a FIFA elitjével találkozik

A labdarúgás szülőhazájában küzdhet meg a Global Series rájátszásába való bejutásért. 

Az EA Sports legrangosabb versenysorozata Manchesterbe érkezett, a FIFA18 Global Series újabb selejtezőállomásán pedig magyar játékos is lesz, méghozzá Molnár Gábor Xbox One-on harcolhatja ki a továbbjutást.

Molnargabo az elmúlt években igen aktív e-sportolónak mondható, folyamatosan ott van a Weekend League legjobbjai között, így meghívást kapott az angliai tornára, valamint a DVSC sportklub is leigazolta. Ebben az évben már ott volt Barcelonában, ahol a csoportmérkőzések során sajnos kiesett. Két hónapra rá pedig kvalifikálta magát a V4 Future Sports Festivalra is, ahol miután sikerült maga mögött hagynia a kvartettjét, a rájátszásban egy honfitársa, név szerint Gabinho állta útját, kétszer is, másodszor már a konzol fináléjában. Így nem sikerült beverekednie magát a nagy döntőbe, ami a Global Series következő állomását jelentette volna. Most itt lesz az újabb esély, hogy végrehajtsa a nem mindennapi cselekedetet. A mezőny ugyanis nem lesz gyenge és a svájci rendszernek köszönhetően elég sok meccsen kell győzelmet aratni a következő körbe való kerüléshez.

Svájci rendszer

Mindössze egy csoport lesz, mindenki egy kalapba kerül, az első sorsolást követően a lejátszott mérkőzések után a győztesek a következő körben egymás ellen lépnek pályára, ugyanez a helyzet a vesztesekkel is. Egy játékos számára négy győzelem esetén garantált a továbbjutás az egyeneses kieséses szakaszba, míg négy vereség a búcsút jelenti.


Ilyen volt Barcelonában a FIFA18 FUT Global Series torna

Akikre érdemes figyelni

Természetesen hazánk fiára, molnargabora mindenképpen. Az elmúlt hónapok, illetve évek alatt folyamatosan fejlődött, és egyre jobb eredményeket tud felmutatni, ami pedig még fontosabb, hogy ez a tapasztalat a világversenyekről egyértelműen az előnyére fordítható. Támadó és agresszívabb játékstílusa miatt meglepheti akár a legjobbakat is, viszont figyelnie kell majd, hogy ne váljon frusztrálttá, hiszen ha elveszíti a koncentrációját, akkor gyorsan széteshet a játéka.

PS4

  • Mohammed “Mo_Aubameyang” Harkous: 2018 - Barcelona Top 4, 2017 - FIWC Top 4
  • Christopher “didychrislito” Holly: 2018 - Barcelona Top 8
  • Kai "deto" Wollin: 2017 - FIWC döntő, WCG aranyérem 2011, 2012, Manchester City játékosa
  • Nicolas “nicolas99FC” Villalba: 2018 - Barcelona 2. hely

Xbox One

  • Donovan “DhTekKz” Hunt: 2018 - Barcelona 1. hely
  • Spencer “Unilad Gorilla” Ealing: 2017 - FIWC 1. hely
  • Javier “Janoz” Munoz: 2011 - FIWC 2. hely, az egyik legrégebbi játékos
  • Nathan “M_Herozia” Gil: A Francia bajnokság egyik legjobbja
  • Nicolas “NRaseck” Raseck: 2018 - Barcelona Top 4

Pénteken tehát kezdetét veszi az év harmadik nagyobb FIFA18 versenye, Barcelona és Budapest után Manchesterre figyel majd az e-sport világ. A legjobb 128 FUT játékos a labdarúgás egyik fellegvárában találkoznak: Anglia. A versenyzők egy háromnapos rendezvényen küzdhetnek meg egymással a Victoria Warehouse-ban április 13 és 15 között. Mindkét konzolon a nyolc legjobban teljesítő játékos jut majd tovább a Global Series sorozat következő rájátszásába.


A felirat ne tévesszen meg senkit, ez a Victoria Warehouse Manchesterben

Az alábbi csatornán tudjátok péntektől nézni a mérkőzéseket. Az első kör 12 órakor kezdődik, az időeltolódás miatt ez nálunk 13 órát jelent:

Szurkoljunk együtt molnargabo sikeréért!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!