A tavalyi vb győztes meglepő védővel indul neki a hétvégi FUT versenynek

A tavalyi vb győztes meglepő védővel indul neki a hétvégi FUT versenynek

Gorilla a goal.com-nak beszélt a motivációjáról, milyen érzés számára offline versenyeken játszania és, hogy milyen kártyákat választott a tornára.

2017 egy csodálatos esztendő volt Spencer "Gorilla" Ealing számára, profi szerződést kötött az Unilad e-sport csapatával márciusban, majd aranyérmet szerzett a FIFA Interactive World Cup-on, emellett az Egyesült Királyságban az év e-sportolójának választották. A hétvégén Manchesterben rendezik meg a FIFA18 Global Series következő tornáját, ennek apropóján beszélgetett el vele a Goal.com oldala.

Mit gondolsz, előnyt jelent számodra, hogy Manchesterben rendezik az eseményt?

"Úgy gondolom, hogy jobban játszom az Egyesült Királyságban. A FIFA 14, 15 és 16-ban, valamint a tavalyi FIWC-ben rendre elég jól teljesítettem. Lehet ez véletlen egybeesés, de kényelmesebb 1 órát utazni, mintsem elrepülni valahova, így otthon érzem magam. Nyugodtabb vagyok, szóval jobban játszok."

Mentálisan nehezebb offline rendezvényen játszani, mint otthonról online?

"Ilyenkor az embernek ki kell lépnie a kényelmes komfort zónájából, pláne, ha nagyon sokszor játszol otthonról. Az online tapasztalat segíthet egy eseményen, persze a helyszínen már sok minden megváltozik, például személyesen találkozol az ellenfeleiddel. Aztán ott a környezet, na meg a vállaidon csücsülő nyomás is, pláne egy vereséget követően, hiszen vissza kell tudni jönni belőle. Vannak különböző helyzetek, amelyek tesztelnek, de azt hiszem, minél több ilyen versenyen veszel részt, annál többet tudsz kihozni magadból. Úgy gondolom, hogy a legtöbb játékos viszonylag gyorsan tud alkalmazkodni. A játék is más ilyenkor, lassabb és igazodni kell hozzá. Nálam ez már könnyen megy, de akkor is kell egy extra meccs. Ettől függetlenül fontos az is, hogy élvezzük a játékot."

A professzionális FIFA mezőny nagyon szoros, van-e valaki akivel szívesen játszanál vagy elkerülnél?

"Néhány évvel ezelőtt valószínűleg még mondtam volna neveket egy ilyen kérdésre, de úgy érzem, hogy ha végül szeretném megnyerni az egész versenyt, akkor a legjobbak ellen kell bizonyítanom. Sőt, ha minél előbb tudok győzni egy nagyon jó játékos ellen, az nagy lökést adhat. Persze hülye lennék, ha azt mondanám, hogy nem akarok könnyű sorsolást. Az eredmények a legfontosabbak. Ugyanakkor itt a legjobb 64 játékos lesz jelen, így minden párharc nehéz lesz. Tassal 'Tass' Rushan és a hozzá hasonló esportolókkal viszont nagyon nehéz meccseket fogunk tolni. Bizonyára érdekes küzdelmek lesznek."

Barcelona óta számos új kártya jött be az Ultimate Team-be, tervezel-e valamelyikkel játszani?

"Nyilvánvaló, hogy a 94-ről 96-ra növelt brazil Ronaldo és a 92-ről 93-ra boostolt a Ruud Gullit lesz a két nagy változtatás. Ami még biztos nálam, hogy a 95-ös Neymar ott lesz a kezdőmben, valamint a TOTY N'Golo Kanté is kifut a gyepre középpályán. Serge Aurier in-form kártyája a jobb hátvédem, ami valószínűleg meglepetést okoz néhány embernek."

Miért Aurier?

"Nemrég frissítették, ezért kipróbáltam. Az ő munkabírása (work rate) meglepett, labdával ügyesebb, mint Antonio Valencia, mivel nagy agility-je van. Nagyon erős, még ha nem is a legmagasabb játékosok közé tartozik, de mégis kihívást jelent az ellenfeleimnek, ami számomra csak jót jelent. Beleillik az együttesembe és élvezem a játékot velük."

Ronaldo Prime ikon kártyája sok kritikát kapott az interneten, szóval mégis miért lesz ott a csapatodban?

"Én voltam az egyik közülük, aki kritizálta. Amikor először megcsináltam a Squad Building Challenge-et, arra számítottam, hogy minden lövésnél gólt szerzek vele. Az első 40 vagy 50 meccset azonban nem élveztem vele. Visszapakoltam a 94-es Ronaldot, hogy lássam, mi a helyzet, de végül csak megtartottam a 96-osat. Azt hiszem mostanra már játszottam vele annyit, hogy tudjam miként lehet a legtöbbet kihozni belőle."

A győztesnek 22 ezer dollár üti a markát, ha nyer Manchesterben. Te mire költenéd ezt az összeget?

"Lehet, hogy sablonos lesz a válaszom, de én a trófeáért játszom. Olyan helyzetben vagyok, hogy kevesebb nyomás nehezedik rám. Szeretnék eljutni az ilyen eseményekre, a legjobb tudásomat megmutatni és elhozni az első helyet. A pénz nyilvánvalóan szép és jó, de csak amolyan bónusz. Nagyon sokat tettem már eddig is a pályafutásom során, és amikor visszavonulok azt akarom majd, hogy a legjobbként emlékezzenek rám, ezért minél több trófeát akarok gyűjteni."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!