Néhány

Néhány "rejtett" mozdulat, amely segíthet a meccseink során

Redditen szedték össze ezeket az információkat, melyek között vannak nyilvánvalóak és van, amiről nem tudott sok játékos.

Elképzelhető, hogy a legtöbben már tudnak ezekről a varázslatokról, de előfordulhat az is, hogy csak most olvas róla valaki először.

A tapasztalt FIFA játékosok most jutottak el odáig, hogy a 18-ban fellelhető "titkokat" megosszák az emberekkel. Nagyon űgy tűnik a legtöbben örültek a Redditen fellelhető infóknak és tanultak valami újat. Még azoknak is szolgált némi újdonsággal, akik évek óta nyúzzák az EA futball szoftverét. Lássuk miről is beszéltek:

Passzolás

  • Ha a crossing area-n (az a terület, ahonnan a legoptimálisabb ívelni) belül használod az L1+R1+Háromszög (LB+RB+Y) kombinációt, akkor a játékosunk extra pontos beadást hajt végre, ami tökéletes, ha alacsonyabb csatárunk van a tizenhatoson belül.
  • Ha a crossing area-n kívül használjuk ugyanezt, akkor már driven beadást fogunk látni futballistánktól, ami szintén pontosabb, mint a sima ívelés.
  • Kétszer megnyomva az L1-et (LB), miközben nálunk van a labda, akkor rákapcsol a játékosunk. Ugyanezt alkalmazva az R1 (RB) gombnál a csapattársak igyekeznek közelebb jönni hozzánk.
  • Ha pedig lenyomva tartjuk az L2-őt (LT) passzolás közben, akkor egy trükkös átadást hajt végre emberünk, kiugratásnál ugyanezt eljátszva amolyan lövőcselt csalhatunk elő.

Cselezés

  • Cselezés közben a játékosod jobban fogja irányítani a labdát, ha közben az L1-et (LT) is használod.
  • Az L2 + L1 (LB + LT) hatására fedezi emberünk a játékszert. Nagy termetű támadónál ez lesz a legjobb módja a labda megtartásának a védők gyűrűjében.
  • 4 csillagos skill kell legalább a következőhöz: Ha egyhelyben állunk tartsuk lenyomva R2-t (RT) miközben egy kamu lövést imitálunk, így játékosunk azt hiteti el az ellenféllel, hogy elhúzza a labdát (ball roll). Lehet fokozni a bal kar jobbra vagy balra mozgatásával.

Lövés

A driven és finesse mellett mindenfajta lövést végrehajtunk.

  • A tizenhatoson kívülről gondolunk egyet és tüzelünk, eközben az L2-t (LT) is nyomva tartjuk, a labdarúgónk egy knuckle ball-t lő (lehulló labda, mint Ibrahimovic első találata az MLS-ben)
  • Az L2+R1 (LT+RB) lenyomásával - szintén a tizenhatoson kívülről - driven/finesse kombinációját hozzuk elő, de erősebb és kicsit nagyobb a csavar benne.
  • A legtöbb ember tudja, hogyan kell chip lövést végrehajtani, de egy csipetnyi fineszt is hozzáadhatunk az L1 + R1 (RB + LB) lenyomásával lövés közben. Ez egy kicsit magasabbra száll és szintén lesz benne csavar, ezért legyünk óvatosak, hogy mennyire erősen rúgjuk el a labdát.

Védekezés

  • Ha az ellenfeled váll a váll ellen küzd már, akkor tartsuk lenyomva a szerelés gombját, így hátvédünk igyekszik szabályos keretek között eltaszítani és szerelni a támadót.
  • Becsúszás esetén rögtön nyomogassuk a slide tackle gombját, így játékosunk sokkal hamarabb pattan fel a földről.
  • Védekezés közben, ha megnyomod az R3-at (jobb kar) a kapusod a hosszút igyekszik fogni. Kockázatos, de bizonyos lövések ellen jól jöhet.

Nos, remélhetőleg használható információkat tartalmazott az alábbi írás. Ti milyen trükköket tudtok még?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!