A Reál Lejendász új névvel az első osztályt is uralja eddig a HPCL-ben!

A Reál Lejendász új névvel az első osztályt is uralja eddig a HPCL-ben!

Nagyobb meglepetés nélkül zajlott le a hétvégén az 5-6. forduló a Magyar Pro Clubs Bajnokságban.

Átrendeződött egy cseppet az élvonal, hiszen hat forduló után az előző szezonból két feljutó is ott beverekedte magát a legjobb három együttes közé. A másodosztály bajnoka –az akkor még Real Lejendász néven futó csapat–, a Zylex Esports vezeti egyelőre a kiírást.

Nem volt könnyű dolguk, a címvédő ellen léptek pályára a hétvégén. A Wonder Stag eSports számára nem igazán indult jól a szezon, hiszen már az első fordulók után is hátrányba került az éllovasokkal szemben. Mindenesetre a két gárda hihetetlenül szoros párharcot produkált, végül a Zylex egy góllal ugyan, de mindkét meccsen jobbnak bizonyult.

Az elmúlt szezonban dupla ezüstöt gyűjtő MTK Budapest igyekezett egy erős rajtot venni, de két döntetlen már becsúszott. Épp a hétvégén hullajtottak megint két pontot a TFSE Esport ellen. Bár inkább úgy fogalmaznék, hogy örülhetnek az egynek is, hiszen a 90. percig vezetett a TFSE, mielőtt sikerült bevakarni az egyenlítő találatot. A visszavágóra már ellazultak a kék-fehérek és kiütötték ellenfelüket.

A Puskás eSport egy erős edzést tartott a hétvégén, a csapat már a másodosztályban is remek és gólzáporos mérkőzéseket produkált és ezt a formájukat sikerült átörökíteniük az élvonalra is. A Titanium nem volt elég kemény, egyik mérkőzésen sem rezzent meg a hálójuk, ők viszont ha összeadjuk, akkor nyolcat is vágtak. Könnyed 6 pontot szereztek, míg a Titanium egyelőre pont nélkül a lista legvégén csücsül.

A Dr. Relax Esports szintén nem találja egyelőre a receptet az új szezonra, az eddigi fordulók alatt ugyanis mindössze 3 pontot sikerült összeszedniük. A Hartmann eSport-al néztek farkasszemet az 5-6. játéknapon, sok köszönet azonban nem volt benne. Az eredmény mindkétszer ugyanaz lett, 3-1-es vereséggel voltak kénytelenek elhagyni a pályát.

A Cigából Csigává avanzsált FC egyelőre nevéhez méltóan gyűjtögeti a pontokat. Már az előző szezonban is képesek voltak egy szenzációs meccs után egy pocsék teljesítményre, az új kiírásban viszont inkább az utóbbi jellemzi a csapatot. A hazai meccsüket legalább megnyerték 1-0-ára, így duplázták az eddigi győzelmeik számát, idegenben azonban a Hungarian Unity bizonyult jobbnak, így a tabellán is jó néhány hellyel megelőzték ellenlábasukat.

Az eSportbusz Csepel FC név alapján már most különdíjat érdemelne. A busz következő megállója a Genesis eSport pályája volt. Kaptak is az alkalmon és elhozták tőlük mind a hat pontot. A csepeliek eddig vagy nyertek vagy győztek, így a 3-0-3-as statisztika a középmezőny aljára elegendő egyelőre. A Genesisnek viszont valamit ki kell találnia, mivel hiába ikszeltek az MTK ellen, diadalmaskodni a tavaszi szezonban még nem sikerült a srácoknak, így az utolsó előtti helyen várják a következő hétvégét.

Csiga FC 1 - 0 Hungarian Unity
Hungarian Unity 3 - 2 Csiga FC
Hartmann eSport 3 - 1 Dr. Relax Esport
Dr. Relax Esport 1 - 3 Hartmann eSport
Titanium Cloud e-Sports 0 - 5 Puskás eSport
Puskás eSport 3 - 0 Titanium Cloud e-Sports
MTK Budapest eSport 1 - 1 TFSE Esport
TFSE Esport 1 - 5 MTK Budapest eSport
Wonder Stag e-Sports 1 - 2 ZYLEX Esports
ZYLEX Esports 1 - 0 Wonder Stag e-Sports
eSportbusz Csepel FC 5 - 1 Genesis eSport
Genesis eSport 0 - 1 eSportbusz Csepel FC

A forduló álomcsapata:
Töki (eSportbusz Csepel FC) - PotatoHuN (Csiga FC), Latyak (MTK Budapest eSport), Pityke (Wonder Stag e-Sport), Bcsanad (Zylex Esport) - Kisa (Puskás eSport), Jana (Puskás eSport), Majorosi Krisz (MTK Budapest eSport) Vitka (Zylex Esport) - SevenSlam (Hartmann eSport), Jungling (eSportbusz Csepel FC)

Az első osztály állása:

A másodosztályban három hibátlan együttes vezeti a tabellát hat forduló után. Mindannyian szenzációsan teljesítenek, de a Nice Gaminget mégis kiemelném, hiszen eddig mindössze egyetlen gólt kaptak. Amit még mindenképp nagy örömmel írok le, hogy bővült a csapatlétszám, az előző szezon 12 együttese hattal bővült, így jelenleg 18 gárda küzdhet a B ligában.

Sportklubokból továbbra is hármat találunk itt, a DVSC és a DVTK mellett az Újpestnek is lett egy Pro Clubs együttese, ráadásul rögtön az élen is nyitottak. Az élmezőny megállíthatatlan jelenleg, az UTE és a Nice is kitömte ellenfelét, a DVSC ugyan az első meccsen megszenvedett az egygólos sikerért a Snapsz ellen, aztán magabiztos győzelmet aratott. A DVTK pedig a nagy ellenlábasával, a Fattyjayz-vel küzdött egy óriásit. A döntés végül testvériesen zajlott, miután mindkét fél 3 ponttal gazdagodott.

További eredmények:

Good Mood eSport 1 - 7 UTE e-Sport
UTE e-Sport 5 - 1 Good Mood eSport
Felvidéki LE 2-1 HUNs Ultras
HUNs Ultras 9-2 Felvidéki LE
All Stars FC HUN 1-1 HunArcok
HunArcok 1-2 All Stars FC HUN
Invincible FC 4-3 Hybrid Eleven
Hybrid Eleven 1-3 Invincible FC
FUTPark Lions FC eSports 4-3 FC Rivincita
FC Rivincita 3-4 FUTPark Lions FC eSports
DrinKing Team11 0-6 Nice Gaming
Nice Gaming 7-0 DrinKing Team11
Snapsz FC 2-5 DVSC eSport
DVSC eSport 1-0 Snapsz FC
Garden Life eSports 4-4 SZTE LvL Up eSport
SZTE LvL Up eSport 1-2 Garden Life eSports
Fattyjayz 1-2 DVTK Pro Club
DVTK Pro Club 3-4 Fattyjayz

A forduló álomcsapata:
Smiile (Drinking Team11) - Szerda Misi (DVSC eSport), Gurály T. (Nice Gaming), Lovász T. (DVSC eSport), Francis (SZTE LvL Up eSport) - Gyurma (Nice Gaming), Kiss Dániel (HUNs Ultras), Bicskey Á. (FUTPark Lions FC) Csiklya (Nice Gaming) - Valentin (UTE eSport), Sali (Garden Life eSports)

A másodosztály állása:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!