Letartóztatták Doublelift bátyját, miután késsel támadt a szüleire

Édesanyja bele is halt a késtámadásba, édesapja pedig súlyos sérülésekkel fekszik jelenleg kórházban.

Nagyon szomorú események is történtek a hétvége folyamán Észak-Amerikában. Yihong Penget –Yiliang Peng, vagyis Doublelift bátyját– tegnap letartóztatták, emberölés vádja, valamint súlyos testi sértés elkövetése miatt. Az eset az Orange megyei rendőrség jelentéséből derült ki. Yihong Peng az alábbi képen látható.

Az NA LCS egyik legismertebb játékosa twitteren szólalt meg az eset kapcsán.

"Szörnyű hírt kaptam a héten. A bátyám mindkét szülőmet megtámadta egy késsel. A támadás után az édesanyám meghalt, édesapám pedig súlyosan megsérült és jelenleg egy kórházban lábadozik.

Még mindig próbálom feldolgozni az esetet és csatlakozni fogok édesapámhoz, valamint az öcsémhez, hogy biztosan minden rendben legyen és a megfelelő ellátást megkapják. Egy darabig biztosan csendesebb leszek a közösségi felületeken, amíg ezt feldolgozom. Remélem mindannyian megértitek és ugyanazt a támogatást nyújtjátok majd, mint eddig."

A rendőrség az egyik szomszéd hívása után érkezett a helyszínre, mivel Yihongot egy késsel a kezében látták az utcán. Mire megérkeztek, Wei Peng, DL édesanyja egy halálos szúrást kapott, Guojon Peng, az édesapja pedig életveszélyes sebektől szenvedett. Kórházba szállították, szerencsére a nehezén már túl van és az orvosok szerint túl fogja élni.

Yihong Peng megpróbált elmenekülni a helyszínről, mikor megérkeztek a hatóságok, de egy gyors üldözést követően hamar elkapták és a kést is megtalálták a helyszínen.

Doublelift az egyik legismertebb játékosa az NA LCS-nek, függetlenül attól, hogy épp miként játszik és a közösség szerencsére mögötte áll, rengeteg támogatást kap minden oldalról. Más profi játékosok is, köztük volt csapattársa, Kevin "Hauntzer" Yarnell is kifejezte ezt szavakban Twitterén, válaszolva DL tweetjére. 

Még a Riot is reagált a történtekre.

Egy ilyen hírt nagyon nehéz feldolgozni, történjék az bármikor, de Doubleliftnek most különösen nehéz a helyzete. Csapatával, a Team Liquiddel megtörve a korábbi "negyedik hely" átkot bejutott a döntőbe, ahol a 100 Thieves lesz az ellenfelük a hétvégén. Mondanom sem kell, hogy egy ilyen megrázó esemény után az ember mindenre tud gondolni, csak pont a gyakorlásra és a versenyre nem.

Az egyelőre még kérdés, hogy ez miként befolyásolja majd a döntőben való szereplését, erre valószínűleg majd csak a hét későbbi felében kapunk választ.

Az Esport1 nevében is küldjük jó kívánságainkat Doubleliftnek és egyben részvétünket fejezzük ki édesanyja haláláért, édesapjának pedig minél gyorsabb felépülést kívánunk. 

Kövess Minket!