A Riot már dolgozik az új support hősön!

A Riot már dolgozik az új support hősön!

Ínséges idők jönnek, az eddiginél is kevesebb hőst fogunk évente kapni, cserébe több lesz a rework. Aatrox, Akali és Nunu már készenlétben.

Ahogy a League of Legends öregszik, bővül, változik, a Riotnak időnként meg kell állnia, és újra kell gondolnia a munkájának bizonyos részeit. Korábban a történetekért felelős vezetők számoltak be nekünk arról, hogy a hősök és régiók háttér történeteire nagyobb hangsúlyt fognak fektetni, most pedig felszólalt a hősökért felelős részleg is.

10 elfeledett broken képesség, amiről jó eséllyel még nem hallottál! -VIDEÓ

Aioween | 18/04/18 15:339-10 év alatt sokat változott a LoL és eleinte olyan beteg képességek voltak a játékban, amiket manapság már elképzelni sem tudnánk. Eleinte a fejlesztők sem igazán tudták még, hogy milyen irányba akarják vinni a játékot, illetve az egyes karaktereket. Még épp hogy csak kinőtte magát a játék egy Dota modból és csak kísérleteztek a hősökkel.

Mint kiderült, az új hősöket készítő gárda és a hősfrissítésekért felelős csapat összeolvadtak, aminek eredményeképp a karakterek körüli munkálatok sokkal nagyobb összhangban zajlanak. 140 bajnok után bizony nem egyszerű már olyat felmutatni, ami tényleg eredeti, ami tényleg magával ragadja a játékosokat, amivel minden egyes mérkőzés egy különleges, új élményt ad. Többek között azért is volt ez az összeolvadás, hogy a jövőben garantáltan csak olyan hősök kerüljenek ki a műhelyből, akikben ez az extra megvan. Ennek viszont az a következménye, hogy az új hősök készítésének folyamata lelassul, tehát az eddigi szezononként 3-4 új karakter helyett még kevesebbet fogunk kapni.

Cserébe viszont nagyobb törődésben fognak részesülni a játék elöregedett hősei, például Nunu és Akali, akik már a konkrét tervezési és fejlesztési fázisban vannak Aatrox-szal egyetemben. Előbb viszont lássuk, hogy mit tudhattunk meg a szintén fejlesztés alatt álló, teljesen új hősről.

A Riot elég szűkszavú volt, de annyi bizonyos, hogy az új jövevényt support pozícióra szánják, aki az előzetes beszámoló szerint egy félelmetes, sötétebb tematikájú hős lesz, és egyértelműen a tenger az otthona. A fenti képet megnézve láthatjuk, hogy valószínűleg egy óriási vízi szörnnyel lesz majd dolgunk. Egyelőre ennyit osztott meg velünk a Riot, ám az elgondolás már így is érdekes. Támogatók között nem sok félelmetes szörny kategóriás teremtmény sorakozik fel, talán Thresh, Tahm Kench és esetleg Alistar sorolható ide. Mindenképp várjuk a további fejleményeket róla, vajon melyik régió lesz az ő otthona? Én Bilgewaterre tippelnék a tenger miatt.

Aatrox

Aatroxról rengetegszer beszélt már a Riot, hallhattuk róla azt is, hogy csak a játékmenete fog változni, ám olyan információk is hagyták már el a fejlesztők száját, hogy ő kapja majd a játék történetének legnagyobb mértékű átdolgozását. Az igazság úgy tűnik, hogy valahol a kettő között fog megállni, ugyanis a játékmenetében történtek változások, amihez a régi modellje már nem passzolt, ezért a fejlesztők cicomáztak rajta egy kicsit, hogy jobban átadja kinézetre is azt az erőteljesebb, ütősebb játékstílust, amit innentől képviselni fog. Elhintett apróságként itt van egy kép a megújult kardjáról.

Akali

A némiképp feledésbe, ám csöppet sem gyengeségbe merült orgyilkos egy igen különleges képviselője kasztjának. Nem egyszerű nála mozgékonyabb hőst találni a játékban, és ezt a Riot is tudja, az ő rá érkező átdolgozás során az egyik kiemelt irány az volt, hogy ez a mozgékonysága megmaradjon. Nagyobb változtatásokra számíthatunk viszont a W képességénél, aminek eredeti funkcióját szintén meg akarták őrizni, ám ugyanakkor egy látványosabb, sokkal nagyobb élvezetet nyújtó varázslatot akartak belőle csinálni. Az elgondolás érdekesen hangzik, viszont egy orgyilkos átdolgozása, mindig veszélyes terület, hiszen a Szurdok egyik legdominánsabb szerepköréről beszélünk. A képességei mellett a hőstörténete is kap egy kis vérfrissítést.

Nunu

A csöppet sem hétköznapi barátságban élő kisfiúra és hű társára, Willumpra egy igen komoly átalakulás fog várni, mégpedig nem is akármilyen irányba. Az alapvetően vicces koncepcióra épülő karakter nem igazán adja át azt a szórakoztató hangulatot, ami egyébként a fejlesztőcsapat fejében létezik róla, ezért a tetőtől-talpig szóló átalakulás során Nunu és barátja megkapják azt a gyermeteg életérzést, ami a Riot szerint hiányzik belőlük. Ez nem azt jelenti, hogy egy mézes-mázas, komolytalan karaktert fogunk visszakapni, elvégre mégiscsak egy jetiről beszélünk, sokkal inkább azt, hogy a hozzátartozó játékélmény egy új fejezetet nyit majd magának. Természetesen bizonyos képességek, amelyek azóta Nunu repertoárjának ékköveivé váltak, jó eséllyel nem fognak majd jelentősen eltérni az eddig ismerttől. Hogy pontosan milyen képességekre gondoltak, arról nem beszéltek a fejlesztők, ám simán elképzelhetőnek tartom, hogy az egyik ilyen a végső képessége.

Egyelőre ennyi információt osztottak meg velünk a műhelyből, ám számomra valami azt súgja, hogy az első projekt megvalósulása már nem kell túl sokat várnunk.

Nektek melyik újítás tetszik a legjobban? Ki az akinek szerintetek igencsak elférne már egy rework?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!