Szépen lassan letarolja a Discord a TeamSpeaket és a Skype-ot

Szépen lassan letarolja a Discord a TeamSpeaket és a Skype-ot

A népszerű chat program már 1,65 milliárd dollárt ér!

A Discord növekedése látványos ütemben zajlik, most januárban már 90 millió felhasználója volt a programnak, ami duplája a tavalyi adatoknak, nem olyan régen pedig 50 millió dolláros befektetésben is részesült az applikáció, így az értéke 1,65 milliárd dollárra emelkedett.

Ez a pénzösszeg javarészt a már meglévő befektetőktől érkezett, olyanoktól, mint a Benchmark Capital, vagy épp a kínai telekommunikációs nagyhatalom, a Tencent. A dolog érdekessége az, hogy ezidáig 129,3 millió dollárt pumpáltak az applikációba összesen, tehát ez az 50 millió nem kis energia löket. De nem is meglepő történés, elvégre a Discord komolyan szorongatja vetélytársait, a gamer közösségek pedig előszeretettel használják, mert roppant egyszerű saját szervert létrehozni, amin lehetséges mind a klasszikus chatelés, mind a voice chatelés. Emellett pedig a beépített játék integritáció, a Spotify lehetőségek és a komolyabb biztonsági megoldások is kiemelten vonzóak.

Noha nagyon sok játéknak van már saját beépített voice chat funkciója, az emberek előszeretettel használnak úgy nevezett third-party megoldásokat. A Discord erre biztosított egy új megoldást, ami nemcsak a casual játékosoknak, hanem a profiknak, sőt a szervezeteknek is megtetszett. A Discord februárban partnerségre lépett többek között a Cloud9-nal, a Team Liquiddel, sőt a világszínvonalú bajnokságokat rendező DreamHack-kel is. Ennél jobb visszajelzés aligha kell. Természetesen már Magyarországon is rengeteg Discord közösség áll nyitva a felhasználók előtt, több játék Facebook csoportjához is tartozik Discord szerver, illetve a különféle community versenyek lezavarásához is egyre többször hívják segítségül a szervezők a Discordot, hogy közvetlen kommunikációt tudjanak folytatni a résztvevőkkel.

A TeamSpeak és a Skype félhetnek, noha utóbbi nem feltétlen a gamereknek lett kitalálva, azért ők is elveszíthetik a felhasználóik részét.

Ti melyik programot részesítitek előnyben?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.