Lapszemle: Salah végül felül a trónra?

Lapszemle: Salah végül felül a trónra?

Ezek a számok tényleg magukért beszélnek, hihetetlen.

Megmondom őszintén én kifogytam a jelzőkből, már ami Mohamed Salah idei teljesítményét illeti. Az egyiptomi parádés és még annál is fantasztikusabb szezont fut a Liverpool színeiben. Legutóbb a PFA díjat zsebelte be, ennek apropóján pedig kapott egy brutális lapot az EA Sports-tól. Nem fukarkodott a kiadó a pontozással, összességében pedig a szavazáson Kevin De Bruyne előtt végző játékos különleges kártyájáról lassan ódákat zenghetnénk.

Már eddig is a leggyorsabb futballista volt a 18-ban, mostanra viszont cselezésben is felveszi a versenyt Messivel, Neymar-tól és CR7-től pedig ezzel már jobban teljesít.

Salah kártyája 98-as ratinget kapott, így a második helyen található, de egy szinten van Lionel Messi POTY és a legendás Pelé lapjával. Csak a FIFA 18 borítóján lévő portugál az, aki megelőzi őt. Habár Cristiano Ronaldo az első ezen a listán, Salah összes statisztikája igazából magasabb, mint a Real Madrid csillagáé. A védekezés mellett minden kimutatásban Salah az első hétben szerepel a játékban. A 99-es sebesség és a 99-es cselezése abszolút a csúcsra repítette, míg a 98-as lövés rögtön Ronaldo és Harry Kane mögé helyezte őt, nekik egyébként a verhetetlen 99-es érték áll a rendelkezésükre. A passzolást és a fizikális felépítést tekintve is a legjobbak között van, előbbi 95, utóbbi 92-t kapott. Az új lapja az év hetedik különleges kártyája, amely magában foglalja a három hónap játékosát, valamint a három TOTW-ot is. Plusz a Ratings Refresh-ből sem maradhatott ki ugyebár.

Salah 33 meccsen ebben a szezonban 31 gólt jegyez, mellyel beérte Luis Suarez és Alan Shearer egy év alatt szerzett legtöbb gól rekordját (38 mérkőzésén). Ne felejtsük a liverpooli támadónak van még néhány mérkőzése, szóval aligha hiszem, hogy ennyinél megállna.

Az Arany Cipőt illetően Harry Kane-vel versenyez még, valamint kedden a Bajnokok Ligája elődöntőjében a korábbi klubja, a Roma ellen lép pályára. Ti mit gondoltok, ő lehet az aki végül megtöri CR7 és Leo Messi egyeduralmát?

Kövess Minket!