A Razer és a Xiaomi után újabb két gigavállalat száll be a gamer telefonok piacára

A gyártók listája pedig valószínűleg, egyre gyorsabban bővülni fog.

Ellentétben a gamer (kifejezetten játékra szánt) PC-kkel és laptopokkal, a gamer mobilok még egyáltalán nem elterjedtek. Igazából hogy lenne népszerű, amikor eddig nem is nagyon léteztek? A piacon elsőként a Razer jelentette be a saját, kifejezetten mobiljátékosoknak szánt készülékét, ezt követte februárban a Xiaomi is, akik a Razerénél sokkal erősebb hardvert készítettek.

Akkor trendről beszéltünk, ami végül be is jött, hiszen néhány hete a Kínában nagyon népszerű ZTE almárkája, a Nubia jelentette be az újabb gaming-vasat, most pedig az ASUS CEO-ja utalt az újabb csúcsmobilra. De haladjunk szépen sorban.

Az ASUS készülékéről egyelőre nem sok minden ismert csak az, hogy lesz. Ezt a cég globális CEO-ja (vezérigazgatója) erősítette meg az Android Authority-nak, aki a márka 100. boltjának megnyitójának alkalmából beszélgetett Jerry Shennel. A megjelenésről, a specifikációkról és az árcéduláról ugyan nem tudunk semmit, ám sejthető, hogy legalább olyan erős "belseje" lesz, mint a vetélytársaknak. Mivel az ASUS elég aktív a gaming szférában a Republic of Gamers névvel, ezért jó esélyekkel ez az eszköz is a ROG márkanév alatt futhat.

Ellenben a Nubiáról már sokkal több információ publikus. A telefon a Red Magic nevet kapta, és már megjelenésre is nagyon jól néz ki. A kínai cég a telefon hátulján egy RGB-s LED csíkot helyezett el, ami olyan színben pompázhat, amilyenben csak akarjuk.

A telefon belülről is hasonlóan jó, egy Snapdragon 835-ös processzort kapott, ezt segíti a benne lévő 8 GB RAM is. Továbbá a 128 GB-os belső tárhellyel rendelkező eszköz rendelkezni fog egy "Game boost" nevű funkcióval, ami ahogy sejthető, bezárja a feleslegesen megnyitott alkalmazásokat és prioritásként kezeli a játékot, hogy az a lehető legnagyobb teljesítményen legyen elérhető. Ez a módszer egyébként ismerős lehet a Xiaomitól, ők is egy hasonló gombot készítettek.

A kijelzője 6 colos lesz, 18:9-es képaránnyal, a frissítési gyorsaságról azonban még semmit sem tudni. Egy kiadós meccs után pedig kedvünkre fotózhatunk, ezt a 24 megapixeles kamera fogja segíteni - hogy ezt is bírja, egy 3800 mAh-s akkumulátort is bepréseltek a mobilba. Ezekért a paraméterekért pedig "mindössze" 399 dollárt kell kipengetnünk, amit április 26-tól meg is tehetünk.

Azt, hogy a gyártók mit látnak ebben a piacban nem tudom, de valamit biztos, hiszen már a negyedik gyártó száll be, a számuk pedig várhatóan még gyarapodni fog. Pozitív visszajelzés már a közösség részéről is érkezett, hiszen a Xiaomi Black Shark nevű erőművére már 1 millió felhasználó regisztrált világszerte.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

(Felhasznált képek: HEXUS; The Verge; Teknoksit; XDA Developers)

Kövess Minket!