Egyetlen százszázalékos csapat maradt a HPCL-ben a 8. forduló után

Egyetlen százszázalékos csapat maradt a HPCL-ben a 8. forduló után

Szinte az összes nagy csapat botlott, kihasználni ezt azonban senki nem tudta.

Újabb hétvége, újabb fordulók a HPCL-ben. Az első osztályban végül nem történt trónfosztás, pedig meglepő módon a listavezető az utolsó ellen hullajtott értékes pontokat. Úgy tűnik, hogy a két ellenlábas azonban a nagy igyekezet ellenére sem tudott tökéletes hétvégét zárni. A másodosztályban a három éllovas közül csak a kedves csapat tudott száz százalékos maradni, a hajdú-bihariak végül elszenvedték az első vereségüket, a liláknak egy mérkőz lett beírva, viszont a visszavágón meglepetésre kikaptak.

Lássuk kicsit részletesebben az elmúlt napok eseményeit:

Zylex Esports 0-0 Titanium Cloud e-Sports
Titanium Cloud e-Sports 1-5 Zylex Esports

Az eddig még pont nélkül álló tök utólsó Titanium a listavezetőhöz érkezett, és nagyjából ez volt az az időpont, hogy összekapják magukat. Meg is hozta számukra a forduló legnagyobb meglepetését, hiszen az első mérkőzésen nagyon fegyelmezetetten és okosan játszottak, sok esélyük ugyan nem volt, de sikerült kihúzniuk egy gól nélküli döntetlenre. Aztán a visszavágó nagyon hasonlóan indult, rendesen küzdöttek a mezőnyben a felek, de a Zylex aztán feltörte a védelmüket és ötig jutottak, így a ponthullajtás után hozták a kötelezőt.

MTK Budapest eSport 1-0 Wonder Stag e-Sports
Wonder Stag e-Sports 2-2 MTK Budapest eSport

A Zylex botlása esélyt kínált a kék fehéreknek az első hely elkobzására. Igen ám, de pont a tavalyi aranyérmes jött velük szembe és bár ez a szezon egyelőre nem úgy alakul a WSE számára, ahogy azt várná az ember, de leírni sosem szabad őket. A tavalyi szoros küzdelmeket meg tudták ismételni, viszont az MTK most csak hazai pályán tartotta otthon a 3 pontot, idegenben testvéries osztozás történt. Érdekes látni, hogy a bajnok és szuperkupa győztes WSE mindössze a 9. jelenleg.

Hartmann eSport 0-0 Puskás eSport
Puskás eSport 2-1 Hartmann eSport

A másik üldöző, a Puskás sem tudott élni a lehetőségével. Hozzáteszem a Hartmann eSport gárdája szép csendben pontokat lop a legnagyobbaktól. Hiszen előbb a Zylexnek, most pedig a Puskásnak tört beléjük a bicskája. Az első félidőt a hazaiak uralták, azonban a második játékrészre feljavultak a vendégek is, gól viszont nem született. A visszavágón dacára a Hartmann 58%-os labdabirtoklásának mégis a Puskás szerzett vezetést az első félidő hosszabbításában. A 49. percben rögtön meg is duplázták az előnyüket, melyre csak későn, a 86. percben érkezett válasz.

TFSE Esport 1-1 Genesis eSport
Genesis eSport 0-3 TFSE Esport

A Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesülete az élbolyt, a Genesis a kiesőzónából való elkerülést tartja szem előtt. Éppen ezért az első meccsen a vendégek voltak éberebbek, már a 10. percben megszerezték a vezető találatot egy bal oldali beívelést követően. Nem sok babér termett a TSFE-nek, aztán a 81. percben az egyetlen kapura tartó lövésük meghozta az egyenlítést is. A fordulás már jóval könnyedebb volt számukra, az első negyed óra után már kettővel mentek, aztán a második félidőben eldöntötték a találkozó sorsát.

eSportbusz Csepel FC 1-3 Hungarian Unity
Hungarian Unity 3-1 eSportbusz Csepel FC

Ugyan az első összecsapáson még a Csepel jutott előnyhöz, viszont onnan már nem volt megállás, a Unity tulajdonképpen mindkét mérkőzésen könnyedén hozta el a három pontot.

Csiga FC 2-0 Dr. Relax Esport
Dr. Relax Esport 1-3 Csiga FC

Az első meccs elég kiegyenlített volt, akadt nagy helyzete a Relaxnak is, végül mégis megtört a jég és a Csiga előbb az 57. majd a 76. percben is betalált. Idegenben pedig már az első játékrészben eldöntötték a 3 pont sorsát.

Az első osztály állása:

Másodosztály

7. forduló

8. forduló

A Nice Gaming az egyetlen százszázalékos együttes a 8. fordulót követően. Nagyon meggyőzően verték el a DVTK Pro Club-ot, 4-0 után a visszavágón egy bombagóllal ugyan a diósgyőriek magukhoz ragadták az előnyt, de sokáig nem tartott és még nagyobb verést kaptak. 3-1 a Nice-nak.

Az Újpest és a DVSC sem tudta tartani a lépést a szárnyaló éllovassal. Az UTE hiába domborított az első találkozón (5-1), mivel a visszavágón a Felvidék óriásit futballozva legyőzte az nagy múltú mégis a HPCL egyik újoncát 2-0-ra.

A debrecenieknél szintén volt egy rövidzárlat az első találkozón, az SZTE LvL Up eSport az egyetlen gólos előnyét a találkozó végéig megőrizte. Aztán a bosszútól szomjas DVSC ötöt vágott, és dacára a kapott két gólnak begyűjtötték a 3 pontot.

A tabella:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!