Felemás eredmény a történelmi Románia elleni mérkőzésen

Felemás eredmény a történelmi Románia elleni mérkőzésen

A FIFA18 és a Pro Clubs térhódítása vitathatatlan, most éppen a magyar válogatott játszott egy történelmi mérkőzést Románia ellen.

Ugyan barátságos címkézéssel volt ellátva az április 27-i összecsapás, de egyrészt tudjuk, hogy a két nemzet között kevésbé, a két válogatott között pedig aztán végképp nem nagyon létezik barátság. Ekkora tétje tehát egy hasonló kaliberű találkozónak nem nagyon volt még, ráadásul ez az első alkalom, hogy televízió társaság égisze (DigiSport) alatt futott a párharc. A válogatott játékosok pedig most először tolták le egy helyszínről a mérkőzéseiket.

Az első találkozón virtuálisan mi voltunk a pályaválasztók, ehhez mérten pazarul kezdtünk, hiszen már a 7. percben vezetést szereztünk Kaszab Patrik révén. Aztán az első félidő végén egy remek szabadrúgást követően az ötösről lőtt a hálóba Nagy Dávid, melyet a játék végül Daniel Sandu öngóljaként regisztrál. A 69. percben egy felszabadítást követően a románok visszaszerezték a labdát a középpályán, egy gyors támadás végén Radu Gabriel szépített. Románia nagyjából uralta a mezőny és igyekeztek folyamatosan támadni, azonban a hosszabbításban egy rövidre tekert szögletet Czuppon Sándor továbbított a hálóba. Három pontrúgásból után szerzett góllal a végeredmény:

Magyarország 3-1 Románia

A visszavágón Poór Tamás, az egyik szövetségi kapitányu lépett pályára Czuppon Sanya helyett. Sokat nem is váratott magára, méltán helyettesítse csapattársát, hiszen már a 4. percben betalált. Jól kezdett tehát a magyar válogatott, azonban a román gárda nem adta fel, egyre másra dolgozták ki a helyzeteiket. A 21. percben aztán egyenlítettek, majd a következő 9 percben még lőttek kettőt, ezzel röpke 10 perc alatt majdnem el is intéztek minket. Aztán a második, azaz az este utolsó félidejében Majorosi Krisztián kétszer megzörgette a hálójukat, azonban az ellenünk megítélt büntetőt most nem rontották el így kialakult a végeredmény:

Románia 4-3 Magyarország

Összességében le a kalappal a srácok előtt, remekül játszottak, annak ellenére, hogy most először lépett pályára ebben a formában a magyar nemzeti tizenegy, illetve több fontos játékost is nélkülöznünk kellett. A két meccs alapján 1 góllal jobban bizonyultunk Romániától, és látszik, hogy bő keretből válogathatnak a szövetségi kapitányaink.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!