Az európai rajongók kiborultak az MSI miatt - A Riot reagált

Idén a mi kontinensünkön rendezik az MSI tornát, viszont az időbeosztás nálunk a legrosszabb. A közösség persze panaszkodott, és most a Riot válaszolt a sirámaikra.

Az MSI otthona idén a jó öreg Európa. A világ minden tájáról érkeznek a legjobb csapatok, hogy megmutassák, hogy az ő régiójuk a legjobbjai. Viszont egy aspektusa a versenynek igencsak érdekesre sikerült; -mégpedig az időbeosztás. Azt el lehet fogadni, hogy az amerikai és a kínai piac fontos rész a League életének, de az, hogy egy európai versenyen délelőtt 11-kor kezdődnek a meccsek és délután 4 körül már véget is érnek, kicsapta a biztosítékot. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a párharcok akkor indulnak, amikor a potenciális 'helyi' nézők iskolában/munkában vannak, majd mire hazaérnek, már vége is a mókának. Ezzel együtt persze a Reddit tele van felháborodott emberekkel, ezzel elérve azt, hogy a Riot reagált a problémára. Íme Riot Eroica válasza:

"Üdv, Én vagyok az MSI egyik producere (aki jóváhagyta a verseny időbeosztását). Látom és hallom a visszajelzéseket az európai rajongóktól, azzal kapcsolatban, hogy nagyon korai a kezdés minden nap. Alapvetően meg akartunk találni azt az idő intervallumot, ami minden nézőnknek a legjobb, de azt hiszem egy kicsit túl messzire mentünk. Sajnos a program most már kötött és tudjuk, hogy mindent élőben a legjobb nézni, de ezen próbálunk segíteni azzal, hogy később megnézhessétek a meccseket. Hétköznaponként a meccsek után egyből indul majd egy második közvetítés, ami egyből megismétli az adást."

Ezt már felfoghatjuk egy kis gesztusnak, bár azt mondom, hogy ez a fő problémát nem oldja majd meg. Ha csak a saját példámból indulok ki, akkor az újraközvetítés számomra elveszti a varázsát. míg élőben tudok lelkesedni, addig felvételről maximum a kedvenc csapataim meccseit nézem vissza, ha lemaradtam volna róluk. Ennek a történetnek a tanulsága annyi, hogy ezek szerint az európai rajongók vannak a prioritási lista alján, ha világversenyről van szó. Ez érthető, hiszen a kínai piac ehhez képest hatalmas, az amerikai pedig jóval több erőforrással rendelkezik. Ettől függetlenül az egész egy picit dühítő.

Persze, ha van kedvetek, akkor nézzetek be, még megy a közvetítés.

Watch live video from Riot Games on www.twitch.tv

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!