5 hős, akikre érdemes figyelni az MSI alatt

5 hős, akikre érdemes figyelni az MSI alatt

Indul az év második legnagyobb LoL versenye. Nézzük meg, kik formálhatják a versenymetát!

Indul az évközi League of Legends minivilágbajnokság, a Mid Season Invitational, ahol 14 régió 14 csapata küzd meg egymással azért, hogy kiderüljön, melyik ötös a világ legjobbja a szezon féltávjánál. Az MSI a 8.8-as patch-en zajlik majd, ez az a frissítés, amellyel visszatért lényegében a régi LeBlanc, nerfelték az új Ireliát és balanszoltak még néhány hőst.

A ma induló MSI kapcsán most megnéztük, melyik az a 4+1 hős, amelyekre figyelni kell majd a verseny alatt.

Szinte mindenki kitörő örömmel fogadta a régi LeBlanc visszatérését, a varázslónőnek pedig amúgy is komoly történelme van az MSI-kkel, hiszen anno Faker itt bukta el 15-0-ás veretlenségi szériáját a karakterrel az EDG elleni döntő utolsó meccsén. Az "új" AP tárgyak ráadásul megkönnyítik az életét, jó a waveclear-je, mobilis és könnyen lehet vele gankelni, szóval minden adott ahhoz, hogy ott legyen az MSI-n.

Már a koreai döntőben is láttuk, hogy mire képes a Kai'Sa, a Kingzone lövésze, PraY egy szörnyeteg volt vele: bár az első meccset még elbukták, utána konkrétan lemosták a pályáról az Afreeca csapatát. Bár a 8.8-ban kapott egy minimális nerfet, továbbra is ott van a legjobb lövészek között a mostani metában, -így jó esély van arra, hogy sok tiltást/picket kap majd. 

Kayn legnagyobb előnye, hogy nem ismer tereptárgyakat és ott közlekedik az ellenfél dzsungelében, ahol csak szeretne. A játék elején kevésbé hatékony gankelés tekintetében, de ez az átalakulás után megváltozik. Ráadásul lehet tankosabbra gyúrni, aki a frontvonalon küzd, vagy orgyilkossá, akinek az a célja, hogy egy pillanat alatt kikapja az ADC-t.

Most, hogy a felső ösvényen kezd véget érni a tank meta és kezdenek előtérbe kerülni a harc-orientáltabb hősök, eljött a pillanat, hogy Kled is visszatérjen topra. Max HP-ra sebzés, True damage a Conqueror rúnából, olyan képességek, amik akár még tankok ellen is jók, az ultijával ráadásul pillanatok alatt tud érkezni egy-egy csapatharcba, vagy éppen le tudja rohanni az ellenfelet csapattársai kíséretében.

A tankos support tárgyak nerfelésével ismét előtérbe kerültek az AP heavy poke hősök. Amellett, hogy Morgana képes bizonyos mértékig védelmet nyújtani a lövésznek az ösvényen, remekül tud előkészíteni gankeket a Q-jával, -arról nem is beszélve, hogy az ultija mennyire hasznos tud lenni egy-egy csapatharc során. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!