12 stadiont is kapunk a letölthető vb kiegészítőhöz?

12 stadiont is kapunk a letölthető vb kiegészítőhöz?

Kicsit több, mint egy hónap múlva elstartol a 2018-as labdarúgó világbajnokság, a mérkőzéseket 12 stadionban játsszák majd le.

Május 29-én a FIFA18 vb kiegészítője ingyenesen letölthető formátumban érkezik, bár Xbox 360-ra és PS3-ra már nem lesz elérhető. Ennek apropóján összegyűjtötték a 12 létesítményt, melyekben a különleges hangulat mellett az egyes találkozókat lehet majd látni, na és persze mi is lejátszhatjuk majd a saját csatáinkat. Természetesen a nemzeti zászlók lengetése, a hivatalos bannerek és a nagy felbontású autentikus szurkolók sem hiányoznak majd.

Az oroszországi labdarúgó torna hivatalos stadionjai, melyeket a játékban is el lehet majd érni. FUT-ban, hogy melyek lesznek elérhetőek az jó kérdés. Négy évvel ezelőtt egyedül a Maracana volt játszható pálya ebben a játékmódban, így nem lenne meglepő, ha most is egy arénában lenne a küzdelem. 

SAINT PETERSBURG STADION, Szentpétervár | Férőhely: 67,000

Az egyik legújabb épület a világbajnokságra, behúzható tetővel is rendelkezik, mely az eredeti dizájn részét képezte, és így egy Űrhajóra hasonlít. A vb mérkőzések mellett a Zenitnek az otthonául szolgál.

FISHT STADION, Szocsi | Férőhely: 48,000

A 2014-es téli olimpiára készült el, majd 2016-ban egy open-air sportrendezvényre nyitották meg, most pedig a vb egyes meccseinek ad otthont.

EKATERINBURG ARENA, Jekatyerinburg | Férőhely: 35,000

Eredetileg 1957-re lett kész, azóta kétszer renoválták már, a mostani vb-re pedig teljesen rendbe szedték. A férőhelyeit tekintve a második legkisebb aréna.

KAZAN ARENA, Kazán | Férőhely: 45,000

Sokan helytelenül Kazanynak említik a város nevét, mely Tatárföld fővárosa. A Rubin Kazan otthona, illetve egész Európában ez a stadion rendelkezik a legnagyobb LED kivetítőkkel.

NIZHNY NOVGOROD STADION, Nyizsnyij Novgorod | Férőhely: 45,000

Egy másik teljesen új stadion és a Svédország - Dél-Korea találkozóval avatják fel. Az orosz Premier League-ben résztvevő FC Olimpiyets Nizhny Novgorod pályája lesz az ősztől.

ROSTOV ARENA, Rosztov-na-Donu | Férőhely: 45,000

A Don mentén épült ez a hatalmas létesítmény. Elvileg egyes székekről rálátni a folyóra és még magára a városra is. A vb után az FC Rostov veszi birtokba.

SAMARA ARENA, Szamara | Férőhely: 45,568

Egy újabb űrhajó stílusú aréna, este pedig különösen csodálatosan ragyog az éjszakában.

MORDOVIA ARENA, Szaranszk | Férőhely: 45,000

Majdnem egy évtizedig épült a Mordoviai emberek tiszteletére.

VOLGOGRAD ARENA, Volgográd | Férőhely: 45,000

A volgográdi korábbi stadion helyszínére húzták fel az újat. Különleges külsővel rendelkezik és külön beszerelt tűzijáték rendszerrel is ellátták. Az egyik legegyedibb aréna lesz a vb-n.

SPARTAK STADION, Moszkva | Férőhely: 45,000

Moszkva második vb stadionja, melyet 2014-ben építettek fel. A homlokzat sok gyémánt alakú panelből áll, amelyek általában a Szpartak Moszkva piros és fehér színeit viselik, de ezeket bármilyenre meg lehet változtani.

KALININGRAD STADION, Kalinyingrád | Férőhely: 35,000

A legkisebb helyszín az összes közül. Nem hétköznapi helyen fekszik ettől függetlenül, hiszen az Oktyabrsky szigetre épült. A tervezéskor a müncheni Allianz Arénáról vettek példát.

LUZHNIKI STADION, Moszkva | Férőhely: 80,000

A Moszkva-folyó körüli csodás réten helyezkedik el, a masszív stadion egy még nagyobb komplexum részét képezi, ahol különböző sportágaknak szoktak helyet adni. A vb döntőt is itt lehet majd látni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!