PUBG: Az SMG-k korát éljük?

PUBG: Az SMG-k korát éljük?

Mennyi a Vector, Viktor?

Az új patch óta mindenki, aki a teszt szerveren játszik, azzal kísérletezik, hogy melyik kiegészítő, melyik fegyver, milyen összeállításban a leghatékonyabb a meccsek során. WackyJacky például épp most tesztelte az új és régi gripeket, hogy összehasonlítsa, melyik a legjobb akkor, ha nem sorozatot lősz, hanem csak szépen, messziről pötyögsz az ellenfeledre.

Konkrét fegyverek és felszerelés tekintetében azonban még jelentősen formálódik az új irány. Egy Youtuber, WTFMoses legutóbbi videójában az SMG-ket tesztelte és úgy találta, hogy az UMP/Vector irány az új király a játékban. Moses azt vizsgálta, hogy UMP-vel és Vectorral, 50 méternyi távolságból, hány találat (hit to kill - HTK) és mennyi idő (time to kill - TTK) kell ahhoz, hogy valaki meghaljon úgy, hogy lvl3-as páncélja és sisakja is van. Az eredményeit egy képen foglalta össze:

Jól látható, hogy találati számban túl sok különbség nincs az UMP és a Vector között, lényegében csak 1-1-el több találat kell a Vectorból ahhoz, hogy ugyanakkora sebzést okozzon, mint az UMP. Az igazán érdekes azonban a Time to kill ábrán látszik, itt már szemmel is jól látható a különbség: míg az UMP esetén van, hogy bő fél másodperc kell valakinek a leterítéséhez, addig ez az érték főleg a 0,2-0,3 tized másodperces idősávban helyezkedik el. Magyarul, Vectorral pillanatok alatt szét lehet kapni valakit, még akár lvl3-as védőfelszereléssel is.

Moses ezt követően fogta, és górcső alá vette a DMR-eket, ide tartozik a Mini14, az Mk14, az SKS és az SLR is. Ebből utóbbi kettőt vizsgálta meg úgy, hogy 150 méteres távolságból lőtt velük. Itt már csak a Hit to killt számolta, hiszen egy DMR-rel értelemszerűen sokkal lassabban lehet majd megölni valakit, mint egy automata gépfegyverrel. 

Az SLR-t és az SKS-t is lehet messziről, snipernek használni, vagy kicsit közelebbről, gyors pötyögésre, a lehetőségek tárháza itt elég széles, viszont az az ábrából kiderül, hogy egy teljesen felpáncélozott ellenfélnek elég 4 gyors tap akár páncélon keresztül is a killhez, -ez pedig nagyon jó választássá teszi a fenti két fegyvert.

Moses szerint tehát az új meta az SMG/DLR kombó lesz, az AR/SR-ek pedig háttérbe szorulnak majd az új frissítést követően. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!