Folyamatosan frissül az anti-cheat, de vajon milyen áron?

Folyamatosan frissül az anti-cheat, de vajon milyen áron?

A patch-ek napi rendszerességgel jönnek, de ezt az optimalizáció bánja.

A PUBG fejlesztői az előző hetekben végre láthatóan is elkezdtek dolgozni, hiszen az 1.0 óta az egyik legnagyobb frissítést adták ki, amibe rengeteg pozitív változás és újdonság is belefért. A játékmechanika talán még sosem volt ennyire jó, de sajnos bőven vannak dolgok, amik ezt beárnyékolják, hiszen nem csak a legnagyobb patch-et adták ki az 1.0 óta, hanem az egyik legrosszabbul optimalizáltat is, de ez vajon miért lehet?

Xenuine anti-cheat lényege, hogy a fejlesztők naponta, -sőt néha óránként- változtatnak rajta, amivel a csalások fejlesztői nem tudják tartani a tempót, így sokan elavult csalásokkal próbálkoznak, amit már levéd a rendszer és így könnyedén kitudják őket bannolni. Elméletben tökéletesen működik a rendszer, de két komoly hibája is van. Az első, hogy a csalók nem most kezdték a szakmát, így könnyedén letudják reagálni a 20-25 mb-os anti-cheat frissítéseket, ami után újabb, teljesen védett csalást adnak ki. A másik probléma, hogy a rengeteg frissítés valamit mindig tönkre vág a játékban és ezt az optimalizáció bánja. Újból előjöttek azok a bizonyos micro-stutteringek (mikro-szaggatás), ami miatt pillanatokra befagy a PUBG és borzalmas játékélményt tapasztalunk miatta. Ezt természetesen nem csak mi, de a profik is észrevették már, akiknek ugyanúgy kezd elfogyni a türelme.

"Sehol sincsenek AR-ek. Mindenhol pisztolyok vannak a pub meccseken. Alig van FPS-em az előző frissítés óta. 30 FPS-em van a 16 csapatos competitive meccseken főleg a mid és late game-ben, erre holnap indul egy húsz csapatos kvali. ADS/guggolás lag. A játék kifagy. A körök ide-oda szűkülnek.

PUBG.

Emellett a Cloud9 és a Liquid ex-játékosa is szarkasztikusan üdvözölte az új frissítést.

SolidFPS:

"Nagyon jó versenyszerű PUBG-t játszani! Igazi mozi élmény 16 gárdával, holnap pedig egy fontos 20 csapatos  kvali lesz"

Hayz:

"24 FPS egy olyan játékban, ahol fegyverek vannak és még a recoiljuk is olyan, hogy mindenki kezdőnek néz ki tőle xD"

Az egészen biztos, hogy ez nem tesz jót a játék imázsának, pedig már majdnem sikerült elfeledtetniük velünk az előző hónap gyenge frissítéseit és a folyamatos laggokat. Jelenleg borzalmas az optimalizálás, és ez az Early Access óta nem volt ilyen rossz, -így egyre inkább úgy tűnik, hogy a csalók elleni küzdelem lassan felemészti a PUBG-t játékmenet és optimalizáció szempontjából is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!