Lothar Matthäusék megtippelték a Bundesliga TOTS csapatát

Lothar Matthäusék megtippelték a Bundesliga TOTS csapatát

Egy valódi futball pályára pakolgatták fel az általuk kiválasztott játékosok kártyáit, a csapat pedig egész erős lett.

Az EA Sports kiválasztotta az 1990-es világbajnok németek kapitányát, Lothar Matthaus-t, valamint az amerikai válogatott egykori hátvédjét, Jimmy Conrad-ot, hogy megtippeljék a Bundesliga Team of the Season csapatát. Conrad és Matthaus a különböző Bundesliga kártyák óriás változatát használták fel, hogy tényleg úgy tűnjön, mintha egy valódi felállást keltenének életre.

Jellemzően a német bajnokságra, rendesen tanakodtak a kapus kiválasztásánál, végül Conrad hallgatott a szívére és a Werder Bremenben játszó Jiri Pavlenkával indított. A Brema kicsit szenvedett a szezon ezen időszakában, de ő csak 39 gólt kapott.

A védelemben elég támadószellemű szélsőket alkalmaztak. A Bayern München jobb hátvédje, Joshua Kimmich ebben az idényben 22 találatot jegyzett, többet, mint bármelyik másik ezen a poszton játszó futballista a topbajnokságokat figyelembe véve. A hátsó sort Naldo és Mats Hummels és Philipp Max egészítette még ki.

A középpálya megszervezésénél is ragaszkodtak a Bayern Münchenhez, hiszen a Thomas Müller és James Rodriguez párost felhelyezték a pályára, melléjük Naby Keita és Marcos Reus érkezett.

Conrad nem örült a Matthaus azon döntésének, hogy kihagyta a Bayern Leverkusen szélsőjét Leon Bailey-t. A 20 éves jamaikai, ebben a szezonban kilenc gólt és hat asszisztot jegyzett. Conrad tiltakozása ellenére Matthaus azt mondta, hogy nem őt választja, mert "túl sokat beszél" a pályán.

A csapat élén pedig a Robert Lewandowski és Nils Petersen duót láthatjuk. Lewandowski mondhatni mérföldekkel mindenki előtt járt a góllövést illetően, hiszen 29-szer vette be az ellenfelei kapuját. A góllövő lista második helyezettje, Petersen pedig 15-ször volt eredményes, ami a Freiburg színeiben - mely közel van a kieséshez - elég szép teljesítmény. Csapatának a fele gólját ő szerezte.

Itt egy videót is megtekinthettek a kiválasztás módjáról!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!