0-4-be kezdett EU és NA az MSI első napján

0-4-be kezdett EU és NA az MSI első napján

Sem a Fnatic, sem a Team Liquid nem tudott maradandót alkotni az MSI csoportköreinek első napján. A Team Liquid még játékost is cserél a jobb eredmény reményében.

Tegnap végre elkezdődött az MSI igazán fontos része, vagyis a csoportkörök, immár minden nagy régió csapataival. Sokat kellett erre várni, hiszen előbb egy Play-In Stage csoportkört kellett lejátszani, ahonnan végül a Supermassive és a Gambit kvalifikált a Play-In Stage rájátszásába. Itt előbbit az EVOS várta, míg a Gambitet a Flash Wolves. Végül egyik kvalifikált csapat sem jutott tovább, az EVOS 3-1-re, míg a Flash Wolves 3-0-ra nyert.

A napot egy igazán felhype-olt összecsapás nyitotta: a Fnatic és a Royal Never Give Up párharca. Ez már csak azért is volt ennyire izgalmas, mert mondhatni a kelet és a nyugat legjobb lövészei mérhették össze tudásukat. Rekkles és Uzi minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a hátukon cipeljék a meccset. Caps beújított egy Yasuo-t is, akivel rengeteget játszott mostanság solo queue-ban, az egyéni teljesítménye pedig egész jó volt.  A Fnatic eleinte úgy tűnt, hogy jobban áll, mint a kínai gárda, de ez kissé csalóka volt. Hiába volt több gyilkosság náluk, objective-ek terén lemaradtak kissé. A mérkőzés a 35. perc környékén dőlt el, ahol mindkét csapat hibát hibára halmozott. Végül egy Uzi Kog'Maw ulti döntötte el az eredményt, amivel mind az öt Fnatic-os hazatérést megállította egy bokorban, így már könnyű volt közrezárni őket és befejezni a Nexust. 

A Flash Wolves az egyetlen visszatérő gárda a tavalyi MSI mezőnyt nézve, rajtuk kívül minden régió új csapatot küldött. Nekik is a Play-In-ből kellett bejutni, igaz csak a második körből, de SwordArt elmondta, hogy most nagyon jó formában érzik magukat. Ez meg is látszott az EVOS elleni meccsükön, ahol 2 gyilkosságot leszámítva tökéletes meccset játszottak, tornyuk egy sem dőlt, sárkányt nem adtak át és 22 killel fejezték be a Nexust.

A harmadik mérkőzést az amerikai Team Liquid és a koreai Kingzone DragonX játszotta. Senkinek nem voltak kétségei afelől, hogy itt a Kingzone-nak kell nyernie és nem is tévedtek. Mindkét nyugati régióról elmondható, hogy a mérkőzés első felére elég konkrét elképzelésük volz, de aztán szétesett a dolog. Nem volt ez másként itt sem, de PraY az ADC pozícióban még egy kis meglepetéssel is készült. Unsealed Spellbook nélkül is Teleportot hozott Ezrealre, így esélye nem volt DL-nek, hogy bármilyen előnyt is szerezzen ellene, még akkor sem ha hazatért, hiszen bármikor vissza tudott menni bárhova. A Team Liquid a 30. percig semmit nem tudott elhozni killeken kívül, de addigra a KZ-nek már Baronja is volt. Khan Cho'Gath-ja már annyira tankos volt, hogy a saját bázisukon dive-olták be Pobelteréket, a Baronnal együtt pedig könnyedén tolták be a Nexust is.

A Fnatic a Flash Wolves ellen kapott esélyt a szépítésre, de azzal nem tudtak igazán élni. Az LCS színpadon eddig jól teljesítő Bwipo nem nagyon találta magát a pályán, hiába farmolta le Hanabit, sokat nem tett hozzá a meccshez. Tornyok terén ezúttal többet tett le az asztalra a Fnatic, de Betty 9 1 2-es Varusával szemben ez sem ért sokat. Rekkles nem tudott akkora nyomást gyakorolni a meccsre, mint ellfenele. 38 percig tartották magukat, de végül a Fnatic másodjára is elbukott.

A Team Liquidnek is eljött a a bosszú ideje, de kihasználni ők sem igazán tudták az EVOS ellen. A gondok már ott kezdődtek, hogy Stark solokillt szerzett Ornn-nal Impact GP-je ellen, majd nem sokkal később Warzone Cassioja is szerzett egy killt Pobelterrel szemben, igaz a dzsungeles segítségével. Tornyokat előbb döntött a Team Liquid, de killekből az EVS volt gazdagabb eleinte, egy kicsi fiesta hangulata volt az első 20-25 percnek. Aztán a 25 percben pozíción kívül kapták el Pobelteréket, három tagot otthagytak, így jöhetett az első Baron az EVOS-nak. Sokáig nem volt rajtuk, mert boton egy jó kezdeményezés után a TL leszedte ezt róluk, tisztának azért nem volt mondható az a helyzet egyik részről sem. A 33. percben a TL megint ellépte magát és ez egy újabb Baront jelentett az EVOS-nak, de azt megint eldobták miden, és még inhibitor se lett belőle. A befejezésre azonban csak egy-két percet kellett várni, mides inhibitor torony nélkül bátran harcolhatott Warzone és csapata. Egy utolsó majdnem ászt követően pedig romba döntötték a Nexust és a Team Liquid álmait is. Azóta a Team Liquid úgy döntött, hogy a támogatót, Olleh-t kispadra ültetik és a mai napon már Joey fog játszani Doublelift mellett.

A napot a két legnívósabb csapat zárta, vagyis az RNG és a Kingzone. Ezt megelőzően mindenki azt hitte, hogy nagyjából egy szinten lehetnek, de hatalmasat tévedtek. A Kingzone ezúttal is ugyanazzal a magabiztossággal masírozott át ellenfelén, mintha nem is Uziék ellen játszottak volna. Igazi makró játékot játszottak és négy teleporttal jöttek erre a meccsre. Az első killt is ennek köszönhetően hozták el, mivel Gorilla felteleportált topra, hogy kisegítse Khant Letme-vel szemben. Folyamatosan gyorsabban rotált a koreai csapat és a harcok terén sem követtek el nagyon hibát. Uziék minden igyekezetük ellenére mindössze egy tornyot döntöttek le, és 37 perc alatt Peanuték befejezték a mérkőzést és a napot is.

Az első napot követően tehát így néz ki a tabella.

A mai napon pedig folytatódnak a mérkőzések 11-től, az alábbi összecsapásokra lehet számítani!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.