Rekkles: Caps eddig a legjobb mides az MSI-n

Rekkles: Caps eddig a legjobb mides az MSI-n

A fnatic lövésze méltatta csapattársát a 2-0-ás nap után.

Az MSI csoportkörének második játéknapján egy teljesen új arcát mutatta a fnatic, akik először óriási meglepetésre legyőzték a végső győzelemre is esélyes, koreai Kingzone-t, majd a nap végén még azért átgázoltak a Liquid csapatán is, ezzel az első napi, 0-2-t egyből 2-2-re korrigálták. A koreaiak elleni győzelemben óriási szerepe volt Caps-nek, aki Corkival játszott egészen parádésan, de egyébként az egész tornán kiváló formában van, a Liquid ellen például Pobelternek mutatta meg, hogyan kell Yasuozni. A nap végén a narancs-feketék lövésze, Rekkles is őt éltette:

A Fnatic az MSI második napját 2-0-ban zárta. Az első napot figyelembe véve, ez hatalmas megkönnyebbülés lehet számodra. Hogy érzed magad a nap végén?

„Tegnap nagyon csalódott voltam. Egy nemzetközi versenyen minden csapat szeretné büszkévé tenni a rajongóit és ez volt nagyjából az utolsó dolog, amit tegnap tettünk. Ma igazán meg akartam mutatni, hogy mi is versenyezhetünk ezekkel a csapatokkal és lehetünk erősebb régió is egyúttal. Meg akartam mutatni, hogy nem csak egy európai csapat versenyképes, de azt is, hogy az egész európai régió lehet jó. Szóval nagyon boldog vagyok a mai teljesítményünket illetően, mivel azt hiszem meg tudtuk mutatni, hogy amit mi Európában csinálunk, például amilyen macro játékunk van, vagy amilyen hősválasztási stílusunk van, az tökéletesen jó arra, hogy nyerjünk jobb régiók ellen is.”

Említetted, hogy a te régiódra jellemző hősválasztási stílust akartad játszani és Caps Yasuot vette elő megint. Milyen érzés számodra látni Caps-et egy nemzetközi versenyen és mit tudsz elmondani a MSI-on eddig bemutatott teljesítményéről?

„Számomra eddig úgy tűnik, hogy Caps a legjobb mides ezen a bajnokságon. Természetesen ez nagyon jó nekem, mert az én csapatomban van, sok nyomást vesz le a vállamról. Általában a felelősség nagy része rajtam van, ami a carry-zést illeti. Úgy érzem, ezen a versenyen eddig egy meccset sem kellett nekem lehozni, ami nagyon jó. Tudom, hogy mikor van szüksége rám és akkor oda tudok állni és segíteni neki, de eddig rendkívül kiemelkedő teljesítményt nyújt. Azt hiszem, jól fog menni nekünk, ahogy haladunk előre.”

Éreztél bármi extra nyomást az EU vs NA meccsen?

„Hmm… nem igazán. Több nyomást éreztem, amikor Kína vagy Korea ellen játszottunk, figyelembe véve, hogy hány csapatuk van, mint régió. Nagyon fontos volt számunkra, hogy megmutassuk, versenybe tudunk szállni ezekkel a régiókkal is. Egyszer már legyőztük NA-t és egyszer ők is minket, ezért nem érzek már akkora izgalmat, amikor ellenük játszunk. Számomra ez inkább arról szólt, hogy Doublelift ellen játszottam, de azt hiszem jó munkát végeztem ebben a helyzetben és nagyon örülök a végkifejletnek is.”

Legyőzted PraY-t és GorillA-t is. Ez különleges pillanat volt számodra?

„Hát lanen meghaltam PraY és GorillA ellen, szóval csalódott voltam. De így is azt érzem, hogy elvégeztem a munkámat. Azt hiszem, ez volt az egyetlen hibám azon a meccsen. Aztán még ebben a meccsben volt még egy hibám, amikor egy control wardot próbáltam kiszedni a folyón és Olaf bot oldalon volt, amikor midet fókuszáltuk, akkor kicsit összezavarodtam. De ezektől eltekintve szerintem ma sokkal jobban játszottam, mint tegnap és tanultam a hibáimból, rosszul is éreztem magam amiatt, ahogy játszottam. Meg akartam mutatni, hogy tudok az a következetes srác lenni, amiről híres vagyok.”

Mi lehet a megoldás, hogy folytatni tudjátok, amit elkezdtetek, ezzel a Fnatic-kal, ami úgy tűnik, végre a saját játékát kezdi játszani?

„Tegnap sok új dolgot próbáltunk ki, mert rengeteg patch jött ki a playoffok óta, amihez megpróbáltunk alkalmazkodni. De talán ez volt a hiba. Azt hiszem, jobb stratégia lehet, amit tavasszal olyan jól csináltunk és amit ma is láthattál. Sokkal magabiztosabbak voltunk ezekkel a hősválasztásokkal és játékstílussal és sokkal egyszerűbben tudtunk jól játszani. Ezzel szemben az első nap igazi káosz volt és nem tudtuk, mit tegyünk. Szóval a jövőre nézve, ragaszkodni fogunk ahhoz, amit a legjobban tudunk. És ha ez sem elég, akkor dolgoznunk kell az alapjainkon a summer split-re, de ha le tudjuk győzni a Koreaiakat azzal a stílussal, amit begyakoroltunk a tavaszi szezonra, akkor elég jó esélyeink vannak, hogy megnyerjük az egészet.”

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.