A frekventált helyekre érdemes esni a statisztikák szerint, ha győzni akarunk

A frekventált helyekre érdemes esni a statisztikák szerint, ha győzni akarunk

Az adatok kicsit csalókák a hőtérképen, de ettől függetlenül a nagy részük még mindig pontos.

A statisztikák és ezen belül a hőtérképek rengeteg hasznos információt tartalmaznak a Battle Royale játékokban. Hova szűkülnek általában a körök, merre veszik az irányt a játékosok és hova esnek pontosan a repülőgépből. Ezúttal az utóbbival fogunk foglalkozni és megnézzük, hogy 12 ezer meccs alatt hova estek a győztes játékosok Erangelen.

Jó pár helyszín azonnal szembetűnik, hiszen a Military Base, Pochinki, a School területe, de még Georgopol délnyugati része is vörösen izzik. Ez egyrészről azért van, mert ezek frekventált helyek, így a 100-ból 10-15 játékos odaeshet, így nagyobb esélye van annak, hogy abból a csoportból kerül ki valaki győztesen, mint ahová csak egy ember esett. Ettől függetlenül, ha leredukáljuk a játékosok számát és úgy vesszük, hogy minden helyre csak egy játékos esett, akkor is általában a Schoolból vagy Pochinki-ből kerül ki a győztes. Nemcsak azért mert a pálya közepére esik, így a körben nehézkesen halhat bele a főhősünk, de azért is, mert a népszerű helyekre általában jó játékosok esnek, akik a korai szakaszában inkább a killekre vadásznak.

Érdemes még megemlíteni, hogy Mylta Power mellől és Yasnaya tetejéről is rengeteg győztes került ki, ami meglepő, de lehet, hogy néha oda is megéri ellátogatni.

A második képen Miramar látható, ahol már kicsit más a helyzet, hiszen itt leginkább Pecado-ból és Hacienda del Patrón-ból kerülnek ki a győztesek, de San Martin és El Pozo is frekventált helynek számít. Ebből is látszik, hogy Miramar egy kicsit túl nagyra sikerült és mindenki inkább a pálya közepén található nagy városokat preferálja. Érdekesség, hogy a Prison és El Azahar is hoz néha győzelmeket pedig eléggé a pálya szélén vannak, így lehet, hogy szerencsés szűkülés kell ahhoz, hogy ne halljunk meg azonnal.

Összegezve a két képet, valószínűleg érdemes odaesni, ahova a legtöbb győztes, hiszen nem csak tanulhatunk az ott át élt harcokból, de valószínűleg a győzelemre is több esélyünk van a jobb loot miatt.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!